Normen op het gebied van Informatiebeveilging in de zorg

Array

Nieuwe norm NEN 7513 ‘Logging’ gepubliceerd
NEN heeft de nieuwe norm NEN 7513 ‘Logging’gepubliceerd. De norm voorziet in eisen voor stelselmatige registratie van acties op elektronische patiëntdossiers. Deze registratie maakt het mogelijk de rechtmatigheid van de toegang tot het patiëntdossier te controleren. Daarnaast kan analyse van de logging ondersteuning bieden bij het verbeteren van het proces van de toegangscontrole tot patiëntgegevens.
Het patiëntdossier vormt een wezenlijk onderdeel van een goede zorgverlening aan een patiënt. Voor goede zorg is het essentieel dat gegevens in het dossier integer zijn. Steeds vaker wisselen zorgverleners op elektronische wijze medische gegevens van patiënten uit, binnen en tussen zorginstellingen. Het is belangrijk dat bij de verwerking van deze patiëntgegevens wordt bijgehouden (gelogd) wie, wanneer, welke gegevens vastlegt, raadpleegt of wijzigt.
Bijeenkomst Logging
Op 26 oktober 2010 organiseert NEN een minisymposium in de Jaarbeurs Utrecht. Hier wordt de nieuwe norm gepresenteerd en wordt het onderwerp belicht vanuit zowel de zorgaanbieders als de leveranciers. Daarnaast gaan twee redacteuren van de norm dieper in op de inhoud en context van
NEN 7513. Voor het bijwonen van het minisymposium kunt u een e-mail sturen naar [email protected]. Dan ontvangt u medio augustus de uitnodiging.
Meer informatie
Voor meer informatie over NEN 7513 of het bestellen van de norm gaat u naar www.nen.nl. U kunt ook contact opnemen met NEN Klantenservice, telefoon (015) 2 690 391, e-mail [email protected].

Recente artikelen