Onderzoek naar animo gereformeerde ouderenzorg

Array

Accolade Zorggroep, een stichting voor gereformeerde verpleeg- en verzorgingshuizen, wil weten waarom bewoners voor een gereformeerd huis hebben gekozen. Samen met de Gereformeerde Hogeschool in Zwolle is de stichting daarom een onderzoek begonnen onder de huidige bewoners. Ook wordt er onderzoek gedaan naar de verwachtingen van potentiele toekomstige bewoners: de gereformeerde zestigers van nu. Accolade Zorggroep denkt in november de eerste resultaten bekend te kunnen maken.

Vervolgens vindt onderzoek plaats hoeveel mensen er in de toekomst voor gereformeerde ouderenzorg zullen kiezen. Of de kerken een rol willen spelen in de ouderenzorg, is ook een vraag waarnaar de stichting onderzoek wil doen.

Kees de Jong, voorzitter van de Raad van Bestuur van Accolade Zorggroep, zegt maandag in het Nederlands Dagblad dat ook kerken kunnen helpen de vergrijzing op te vangen door eigen woonvormen op te richten voor hun gemeenteleden. Dat kan voorkomen dat ouderen uit hun vertrouwde omgeving verdwijnen als ze niet meer zelfstandig kunnen wonen.

De Jong denkt aan tehuizen in woonwijken, waar kerkleden beschikbaar zijn voor bezoekjes en vrijwilligerswerk. Meer over dit onderwrep kunt u lezen in het Nederlands Dagblad van maandag 26 juli 2010. Een los digitaal nummer kunt u hier kopen en lezen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen