Reclame Code Commissie neemt klacht tegen Power balance in behandeling

Op 5 augustus 2010 neemt de Reclame Code Commissie de klacht van FIR-TEX in behandeling tijdens haar vergadering op die dag. De klacht is bekend onder dossiernummer 2010/00535.

Op de Nederlandse website van Power Balance stond onder anderen vermeld dat haar producten, waaronder een armband, het evenwicht, de kracht en de lenigheid verbeteren. Voor zover FIR-TEX weet, is er geen enkel wetenschappelijk bewijs dat deze beweringen ondersteunt en dus is niet uit te sluiten dat het hier gaat om misleiding.

Aangezien de consument mogelijk slachtoffer kan worden van deze reclame-uiting, heeft FIR-TEX op 15 juli 2010 dit onder de aandacht van de Commissie gebracht en om haar oordeel gevraagd.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

One thought on "Reclame Code Commissie neemt klacht tegen Power balance in behandeling"

  1. Ik heb er net een gekocht bij . Mijn vriendin was nogal pessimistisch en ziet het als een grap. Waarschijnlijk een opvolger van Live strong, wat ansicht wel een goede hype was. Even afwachten en dan zal ik mijn bevindingen hier plaatsen.

Comments are closed.

Recente artikelen