Viki’s View behandeling voor psychiatrie en autisme

Array

In februari van dit jaar is er een nieuwe integratieve behandelmethode ontdekt voor kinderen en volwassenen met psychische problemen: Viki’s View.
De effectiviteit van deze methode wordt momenteel wetenschappelijk onderzocht. De methode is ontwikkeld vanuit de orthopedagogiek en is gebaseerd op het wegnemen van ontwikkelingsbelemmeringen en het normaliseren van het cognitief functioneren en het gedrag. 

De eerste meetresultaten zijn zeer positief.
Wij zijn zeer verheugd u te kunnen melden dat er duidelijk aanwijzingen zijn dat deze methode ook geschikt is voor behandeling van een groot percentage van de mensen met integratiestoornissen (ASS). Wij onderzoeken momenteel de werkhypothese dat het integratieproces in de hersenen door Viki’s View in gang wordt gezet. Wij vermoeden dat mensen met autisme spectrum stoornissen te verdelen zijn in 3 groepen:
a. mensen die niet in staat zijn tot integratie (de onverstoorbare groep).
b mensen die niet tot integratie zijn gekomen, maar dit wel kunnen aanleren
c mensen waarbij het integratieproces gestopt is

De onderzoeken lopen via universiteit Nijmegen (prof. J. Janssens)
Meer info: [email protected]

Namens het onderzoeksteam:
Paula Bartholomeus
Anke Nicolasen
Perry de Wagt
Mark Versteeg

Bron:AllePersberichten.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen