Vrouw uit Friese Nij Beets was tandartsassistente in Beetsterzwaag

Array

De 25-jarige Friezin die wordt verdacht van de doodslag op vier eigen baby’s werkte in 2006 als stagiair en sinds 2008 als assistente in de tandkliniek van Gerrit Ike in Beetsterzwaag. Hij leerde de vrouw kennen als een fijne collega: accuraat, open, spontaan. Over haar zwangerschappen wilde de vrouw weinig kwijt, vertelt Ike in een gesprek met de NOS.

Vijf weken geleden verscheen voor het eerst de recherche aan de deur bij de tandarts uit Beetsterzwaag. Zij zochten informatie over de zwangerschappen en adoptie van de kinderen van mijn medewerker. Daarop is de tandarts op zoek gegaan naar adoptieprocedures, en bleek het verhaal van zijn medewerker niet overeen te komen met het verhaal dat zijn medewerkster over de adoptie van haar kinderen vertelde. Toen heeft ook de tandarts zijn twijfels bij politie geuit.

Sinds donderdag is het duidelijk dat zijn assistente niet meer terugkomt. Ze was een fijne collega. Accuraat, open, spontaan. Ze had het vak echt in haar vingers. Daar wil je er wel tien van hebben, maar nu niet meer, vertelt de tandarts aan de NOS. Het personeel van de tandartsenpraktijk is inmiddels geinformeerd over de situatie.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen