Medtronic opent patiëntenzorgcentrum in China

Array

Medtronic opende gisteren, 8 augustus 2010, wereldwijd het allereerste patientenzorgcentrum in Beijing, China. In dit Centrum komen patienten en hun familie in contact met experts op het gebied van medische technologie en artsen. Het patientenzorgcentrum wordt in samenwerking met het Nationaal  Centrum voor Cardiovasculaire Ziektes (NCCD) geexploiteerd.

Toegang krijgen tot informatie over medische technologie en tot medisch experts en artsen is een grote uitdaging in China. Ingrote steden zoals Beijing, heeft een patient gemiddeld 20minuten de tijd om tijdens een eerste afspraak met een arts zijn behandelmogelijkheden te bespreken. Bij vervolgafspraken is dit gemiddeld zelfs maar 6 minuten.
Het nieuwe patientenzorgcentrum, in het centrum van Beijing, laat de meest geavanceerde medische technologie zien, zoals pacemakers, insulinepompen en stents. Patienten en artsen kunnen er 3D-modellen van het hart zien en behandelmogelijkheden. Naar verwachting zullen 9000 mensen per jaar het centrum bezoeken.
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen