René Bindels nieuwe wetenschappelijk directeur NCMLS

Array

UMC St Radboud
Prof. dr. René Bindels wordt met ingang van 1 september 2010 de nieuwe wetenschappelijk directeur van het onderzoeksinstituut Nijmegen Centre for Molecular Life Sciences (NCMLS).

Bindels is hoogleraar in de fysiologie en hoofd van de afdeling Fysiologie. Hij heeft zijn sporen behaald op het gebied van biomedisch onderzoek en onderwijs. Als onderzoeksleider ontving hij in 2009 drie prestigieuze onderscheidingen voor zijn baanbrekende onderzoek naar calcium- en magnesiumtransportmechanismen in nieren en darmen. Naast excellent onderzoeker is Bindels ook een inspirerend docent en begeleider. Zo is hij executive editor van de European Journal of Physiology en lid van de Academia Europaea. Hij vertegenwoordigt het UMC in de ZonMW TOP en de NWO ALW projects commissies en is binnen het UMC voorzitter van diverse commissies. Het NCMLS, opgericht in 1994, doet onderzoek naar de moleculaire mechanismen van ziektes op het gebied van moleculaire geneeskunde, celbiologie en translationeel onderzoek. Het NCMLS is een samenwerking van de Radboud Universiteit en het UMC St Radboud. Met de komst van Bindels worden de hoogstaande ambities van het door de KNAW erkende NCMLS gecontinueerd.

Bindels volgt als directeur prof. dr. Carl Figdor op, die het NCMLS de afgelopen tien jaar opbouwde tot een van de meest prestigieuze onderzoeksinstituten van Nederland. Figdor gaat zich weer volledig richten op zijn onderzoek en zijn project waarin scholieren van de basisschool kennismaken met wetenschappelijk onderzoek.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen