Den Haag bevordert mantelzorg

Array

Maandagmiddag 13 september organiseert de gemeente Den Haag samen met tien partijen uit het Haags mantelzorgveld het symposium Mantelzorg: Draagkracht vergroten en draaglast verkleinen. Het symposium biedt een mix uit de praktijk, de wetenschap en de politiek en is bedoeld voor de toekomstige en huidige zorgprofessional en de mantelzorger. Het symposium vindt plaats aan De Haagse Hogeschool.

Directeur en arts Mia van Leeuwen van de Stichting Transmurale Zorg Den Haag houdt een workshop over de positie van de mantelzorger in de zorgketen. Julius promovendus Henk Kraijo houdt een workshop over factoren die de volhoudtijd van mantelzorgers verlengen. Daarnaast draaien er nog tal van andere workshops. Guus Schrijvers houdt een plenaire  lezing over de herstructurering van de financiering van de zorg, die vele betrokkenen zorgen  baart. Is het mogelijk om juist deze herstructurering aan te grijpen om niet de draaglast maar de draagkracht van mantelzorgers te vergroten?  Wilt u naar dit symposium? Mail dan naar [email protected] en meld u aan.

Tot zover dit bericht. Op 19 en 20 oktober organiseert het Julius Centrum een studiereis naar Duitsland rond het thema  New developments in the access  and the assessment to the long-term care in Germany. Duitsland werkt binnen haar AWBZ (Pflegeversicherung) met persoonsgebonden financiele uitkeringen aan chronische zieken en mantelzorgers. Daardoor lijkt het (althans op papier, tijdens de reis spreken we onderzoekers en uitvoerders van de Duitse AWBZ) dat mantelzorgers het langer volhouden en niet zo snel aandringen op intramurale opname van de patient. Voor deze reis kunnen maximaal dertig personen zich inschrijven. Inmiddels hebben wij 28 aanmeldingen binnen uit de kring van grote zorgaanbieders, beleidsinstanties en zorgverzekeraars. Wilt u deelnemen aan deze tweedaagse reis? Klik dan hier, lees de brochure, meld u aan en doe nieuwe ideeen op om de draagkracht van mantelzorgers te verhogen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen