Warm welkom voor student geneeskunde

Array

Burgemeester Ahmed Aboutaleb wil Rotterdam aantrekkelijker maken voor studenten. Op maandag 23 augustus reikte hij de eerste sleutel uit van een woningproject voor studenten geneeskunde aan de statige Essenburgsingel.

Belang
In Rotterdam studeren zo’n 60.000 studenten, van wie maar de helft in de gemeente woont. Na het afstuderen vertrekt twee op de drie studenten. Zij ervaren de stad als ‘onveilig’ en ‘te multicultureel’. Het Erasmus MC heeft er ook belang bij dat Rotterdam als prettig wordt ervaren. In dit UMC werken enkele duizenden artsen, verpleegkundigen en wetenschappelijk onderzoekers.

Fietsafstand
De gemeente Rotterdam, Woonstad Rotterdam en het Erasmus MC werken samen om de Maasstad aantrekkelijker te maken voor studenten. Het eerste resultaat hiervan is een feit: er zijn tien kamers beschikbaar gesteld in een flat in deelgemeente Delfshaven, op fietsafstand van het Erasmus MC.

Tevreden
Tijdens de officiele uitreiking van de eerste sleutel, benadrukte burgemeester Aboutalab het belang van dit project. “Er moet meer balans komen in Rotterdamse wijken in West en op Zuid. Ik ben pas tevreden als 10 tot 15% van de inwoners van deze wijken student is.”

Voorwaarden
Behalve de sleutel kreeg de nieuwe kamerbewoner ook een tas met inhoud. “Studenten moeten we in de watten leggen, maar er moeten ook keiharde voorwaarden gesteld worden”, zei de burgemeester met een lach. Hij verwees hierbij naar de map met leefregels die in de tas zat, zoals ‘Ga netjes met je buren om’ en ‘Betaal de huur op tijd’.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen