Joop Sistermans voorzitter van de “Commissie van Wijzen” van de provincie Noord-Brabant

Array

Op initiatief van de provincie Noord-Brabant en het ministerie van Economische Zaken is een Commissie van Wijzen geïnstalleerd die de overheid zal adviseren over de uiteindelijke plannen voor het mogelijke behoud van kennis en werkgelegenheid van het voormalige Organon in Oss. De commissie geeft een oordeel over de plannen waarmee de Taskforce Life Science Park later dit jaar gaat komen. De commissie zal  het businessplan van de Taskforce die wordt geleid door MSD-directeur Hans Kortlever toetsen en mogelijke varianten vanuit een bedrijfseconomische optiek beoordelen op hun levensvatbaarheid, de bijdrage aan het strategisch lange termijn perspectief voor het cluster Life Sciences en de werkgelegenheid in Nederland. De Commissie van Wijzen kan verder adviseren over de legitimatie van eventuele overheidsbetrokkenheid .

De commissie bestaat uit Boy Litjens (voormalig CEO van Sabic Europe), Rick Harwig (voormalig CTO van Philips) en staat onder voorzitterschap van Joop Sistermans. (Voorzitter Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid en tot 1999 topbestuurder van AKZO-Nobel).
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen