Crowdsourcing-project om agressie en geweld tegen mensen met een publieke taak te verminderen

Array

Zelf aan zet tegen agressie en geweld
Werknemers met een publieke taak – van brandweerlieden tot baliepersoneel – krijgen vaak te maken met verbaal of fysiek geweld zoals schelden, spugen of slaan. De overheid werkt hard om hun werk veiliger te maken. Vanaf  6 september kunnen mensen met een publieke taak ook elkaar helpen, om agressie en geweld op het werk te verminderen. Dan start namelijk maakhetveilig.nl, een speciaal ontwikkelde website, waar medewerkers oplossingen en ideeen kunnen delen en uitwerken.

Crowdsourcing
Maakhetveilig.nl is een zogenaamd crowdsourcing-project. Een grote groep denkt tegelijk en met elkaar na over een vraagstuk, waardoor nieuwe, betere oplossingen ontstaan. Zo kan de ambulancebroeder baat hebben bij ervaringen die zijn opgedaan bij de politie, en kunnen ideeen uit het openbaar vervoer te pas komen op de afdeling Burgerzaken van een gemeente.

Drie keer resultaat
De meerwaarde van maakhetveilig.nl bestaat uit drie elementen: medewerkers inspireren elkaar, ze kunnen samen met collega’s ideeen uitwerken en werkgevers krijgen de kans om ideeen te adopteren. Zo brengen ze snelle uitvoering ervan dichterbij. Iedereen kan zijn ideeen op een gemakkelijke manier indienen en zoeken in de ideeen van collega’s. In besloten digitale werkplaatsen werken collega’s oplossingen uit tot plannen.

Maakhetveilig.nl is een initiatief van het Ministerie van BZK, dat met het Programma Veilige Publieke Taak hard werkt om agressie en geweld op de werkvloer tegen te gaan.

Ga dus direct naar www.maakhetveilig.nl, of bel met Bureau KLB, 070-3025830. Voor meer informatie over het Programma Veilige Publieke Taak kunt u bellen met Caroline Otto, Ministerie van BZK, 070-4267355

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen