Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal laatste in AD Ziekenhuis Top 100

Array

Het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal staat op de laatste plaats in de jaarlijkse AD Ziekenhuis Top 100. De streekziekenhuizen van de Ommelander Ziekenhuis Groep in Delfzijl en Winschoten doen het niet veel beter: zij staan op plaats 97 en 96. Het Martini Ziekenhuis in Groningen staat dit jaar op plaats 46 in de Top 100. Het Universitair Medisch Centrum Groningen staat op 65.

Volgens Directeur Guus Bruins van het Refaja Ziekenhuis ligt het voornamelijk aan ict-problemen. Ook de Ommelander Ziekenhuis Groep kampt daar mee. Juist dat heeft het AD dit jaar zwaar laten wegen. Door de parameters te wijzigen jojoen de ziekenhuizen over de lijst, aldus Bruins. Zo stond het Refaja eerder nog op de achtste plaats.

TNO heeft in opdracht van het Refaja ziekenhuis en Menzis de huidige OK’s (operatiekamers) beoordeeld en gekeken naar de toekomstmogelijkheden. Het TNO-onderzoek concludeert dat het Refaja ziekenhuis in 2013 over een nieuw OK- complex zou moeten beschikken.

Momenteel loopt er nog een provincieonderzoek naar de “zorgvraag-ontwikkeling” in de hele regio Noord-Oost Groningen. De ziekenhuizen zullen met de uitkomsten van dit onderzoek moeten afstemmen op welke locaties welke zorg noodzakelijk is.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen