Bestaand lokaal armoedebeleid onder de loep

Array

De EU heeft dit jaar uitgeroepen tot Europees Jaar van de bestrijding van armoede en sociale uitsluiting. Eén van de activiteiten van dit jaar in Nederland is de Stedenestafette, een reeks van lokale manifestaties georganiseerd door gemeenten waar ze met betrokkenen bij het armoedebeleid een lokale sociale toekomstagenda maken. Met als doel het creeren van aandacht voor armoede en sociale uitsluiting en het verbeteren en promoten van het bestaande armoedebeleid.

Succesvolle manifestaties
Vijf gemeenten hebben inmiddels met groot succes een manifestaties georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten kwamen diverse aandachtspunten naar voren. De gemeente Sittard-Geleen wil scherper toezien op de integrale aanpak in de ketensamenwerking. De gemeente Eindhoven kijkt hoe mensen die het nodig hebben, eerder in contact kunnen komen met hulpverlening. Bij de gemeente Tilburg gaat het vooral om niet méér, maar vooral inhoudelijker samenwerken. De gemeente Utrecht wil het armoedebeleid levend houden en hoog op de agenda krijgen.

Deze maand vinden er manifestaties plaats in Delft, Ridderkerk, Breda, Zoetermeer, Lelystad en Schiedam. De gemeente Delft bijt de spits af op woensdag 8 september.
Meer informatie over de manifestaties treft u aan op www.stedenestafette.nl.

Onderzoek naar armode en sociale uitsluiting
Het Verwey-Jonker Instituut voert in alle deelnemende gemeenten onderzoek uit naar de stand van zaken van het armoedebeleid. De onderzoeken voor de gemeenten Utrecht en Tilburg zijn inmiddels afgerond. De onderzoeksrapporten kunt u vinden op www.stedenestafette.nl onder Deelnemende gemeenten.

De Stedenestafette is een initiatief van MOVISIE en het Verwey-Jonker Instituut in samenwerking met de gemeente Utrecht, de Sociale Alliantie en Divosa en wordt gefinancierd door de deelnemende gemeenten en het project Erop af: Doen en delen!

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen