Klink: toch eigen bijdrage voor psychiater

Array

Patienten moeten vanaf 2011 toch een eigen bijdrage gaan betalen voor zogenoemde tweedelijns GGZ-zorg, ofwel een behandeling door onder meer de psychiater. Dat heeft demissionair minister Ab Klink (Volksgezondheid) maandag geschreven aan de Tweede Kamer.

Klink handelt daarmee deels tegen de wens van het parlement. In juli zette de Kamer een streep door de geplande invoering van eigen bijdragen voor paramedische zorg (logopedist, ergotherapeut) en de tweedelijns GGZ-zorg. Deze maakten onderdeel uit van een pakket maatregelen om de kosten van de gezondheidszorg in de hand te houden.

Klink wil wel afzien van de eigen bijdrage voor de paramedische zorg. Maar afzien van de maatregel bij psychiaterbezoek kan volgens hem niet omdat de plannen die de Kamer aanbracht om het gat in de begroting te dichten, niet toereikend zijn.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen