Nederlander eet te weinig vezels

Array

MLDS introduceert www.vezeltest.info
Uit onderzoek van de Gezondheidsraad (2006) blijkt dat 90% van de Nederlanders te weinig vezels eet. Dit hoge percentage is voor de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) een belangrijke reden om tijdens de Nationale Vezelweken de Vezeltest te introduceren. Op www.vezeltest.info kunnen mensen testen of zij voldoende vezels binnenkrijgen. Vezelrijke en gevarieerde voeding zijn van groot belang voor een gezonde spijsvertering en ontlasting.

De Vezeltest
Uit recent publieksonderzoek van de MLDS blijkt dat 68.2% van de mensen denkt dat ze voldoende vezels binnenkrijgen. In werkelijkheid eet maar 10% van de Nederlanders voldoende vezels1. Met de digitale Vezeltest kunnen mensen achterhalen of zij daadwerkelijk voldoende vezels eten. Binnen vijf minuten is de test ingevuld en wordt direct een advies op maat gegeven. Het doel is om mensen bewust te maken van het belang van vezels en dat zij alert worden op het eten van voldoende vezels. Daarnaast biedt de Vezeltest meer informatie over de werking van vezels en worden feiten en fabels over vezelrijke voeding besproken.

Vezelweken
De Vezeltest wordt geïntroduceerd tijdens de Nationale Vezelweken. De Nationale Vezelweken worden georganiseerd door de ambachtelijke bakkers van Nederland en worden ondersteund door de Maag Lever Darm Stichting en het Voedingscentrum. Tijdens de Vezelweken plaatst de MLDS vezelrijke ontbijt-, lunch- en dinertips op de website www.spijsvertering.info. Gedurende de periode van 8 t/m 25 september is het gezamenlijke doel om de consument bewust te maken van het belang van vezels.

Bron: MLDS

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen