Nog veel te weinig handtekeningen om gebruik van AED in onze wet te borgen

Array

In totaal zijn er nu 1200 steunbetuigingen binnen. En dat is veel te weinig om aandacht te vragen voor noodzakelijk wetgeving rondom AED’s. Het burgerinitiatief wil dat het gebruik van AED’s beter wordt geregeld door middel van wetgeving. Nu schaffen overheden massaal AED apparatuur aan voor hun eigen personeel met  gemeenschapsgeld, die vervolgens na sluitingstijd niet meer inzetbaar is voor de bevolking. Ook worden particuliere eigenaren van een AED niet schadeloos gestelt na een inzet van hun AED. 16000 dodelijke slachtoffers per jaar in Nederland lijkt moet belangrijk genoeg zijn.

De Nederlandse Hartstichting laat wel weten met onderdelen van het initiatief eens te zijn maar geen steun verlenen voor aan totstandkoming van wet- en regelgeving. Een goed sluitend netwerk van AED’s en burgerhulpverleners is alleen realiseerbaar als we massaal mee willen werken aan het tot stand komen van dergelijke netwerken.

Daarvoor moeten heel veel neuzen dezelfde kant op staan. Wet- en regelgeving zou daar een enorme bijdrage aan kunnen leveren. Langs deze weg het burgerinitiatief iedereen nogmaals vragen het de petitie te onderteken en onder de aandacht te brengen bij familie, vrienden en kennisenkring.

Henk Poort
www.burgerinitiatief-aed.nl
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen