Tweede ‘Crohn op het werk’ verhalenwedstrijd van start

Array

Een goed voorbeeld doet goed volgen. Na het succes van de eerste verhalenwedstrijd in 2009, organiseert ‘Crohn op je werk’ een nieuwe verhalenwedstrijd. Tot 15 oktober 2010 kunnen mensen met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa hun ervaringen over de combinatie van werk en een chronische ziekte insturen via www.crohnopjewerk.nl. De winnaar ontvangt naast een award, een geldbedrag van 250 euro en de mogelijkheid om een blog te beginnen bij Valid People, de eerste en enige vacaturebank voor mensen met hersens, ambitie én een lastig lichaam.

Werken met een chronisch ziekte is niet makkelijk, Dat blijkt onder meer uit de arbeidsparticipatie: 42 procent van de chronisch zieken werkt, ten opzichte van 70 procent van de niet-zieke bevolking. Toch zijn er veel mensen met crohn en colitis ulcerosa wel aan het werk. En met succes. Crohn op je werk is op zoek naar mensen die een goede mix hebben gevonden van werk en privé met de ziekte. Die een positief geluid kunnen laten horen over hoe je samen met je werkgever het taboe rondom de ziekte op je werk doorbreekt. Die de manier hebben ontdekt waarop ze collega’s kunnen vertellen over hun chronische ziekte. Doel van Crohn op je werk is te laten zien dat werken met een chronische ziekte kan. Het motto luidt niet voor niets: een chronische ziekte hoeft niet te betekenen dat je chronisch afwezig bent.

De verhalenwedstrijd richt zich op typische arbeidszaken, zoals sollicitatie, re-integratie en de omgang met baas en collega’s. Het gaat dus niet om complete levensverhalen, maar om korte verhalen die de beleving van de patient in zijn of haar werksituatie weergeven. De verhalen van de eerste wedstrijd van vorig jaar staan nog op de website. Ter inspiratie. Gewoon bijzondere verhalen van bijzonder gewone mensen. De nieuwe inzendingen gaan de oude te zijner tijd vervangen. Bezoekers kunnen kort na de deadline van de verhalenwedstrijd op 15 oktober stemmen op de verhalen. De publieksbeoordeling wordt door de professionele jury in de einduitslag meegenomen.

Crohn op je werk omvat naast de verhalenwedstrijd, een enquête die moet leiden tot de beste baas voor mensen met een chronische ziekte en een onderzoek onder werkgevers. Meer informatie staat op www.crohnopjewerk.nl. Het project is een initiatief van Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland en de Care Group.

Voor informatie over Crohn op je werk: [email protected]

Recente artikelen