Taskforce Life Sciences Park benoemt onafhankelijke adviescommissie

Array

De taskforce Life Sciences Park heeft een adviescommissie in het leven geroepen om hen te ondersteunen bij het onderzoek naar de haalbaarheid van een Life Sciences Park in Oss. In december 2010 moet een businessplan gereed zijn, dat ondermeer een portfolio van ideeen en plannen voor activiteiten op het Life Sciences Park omvat.

De nu aangestelde adviescommissie geeft de taskforce een oordeel over de propositie van het park, de haalbaarheid van de individuele ideeen, de best mogelijke portfolio en aansluiting bij de kennisinfrastructuur in Nederland. De leden van de adviescommissie hebben allen een grote staat van dienst, uiteenlopende expertise en brede ervaring met het valoriseren van kennis.

De adviescommissie is als volgt samengesteld:

  • Prof. Douwe Breimer – voormalig voorzitter van het College van Bestuur en rector magnificus van de Universiteit Leiden en hoogleraar Farmacologie
  • Prof. Daan Crommelin – wetenschappelijk directeur Top Institute Pharma, medeoprichter OctoPlus B.V. en hoogleraar Farmacie aan de Universiteit Utrecht
  • Dr. Colja Laane – directeur van het Netherlands Genomics Initiative
  • Prof. Peter Luijten – wetenschappelijk directeur Center for Translational Molecular Medicine en hoogleraar Functionele Medische Beeldverwerking aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht
  • Dr. Ton Rijnders – vice president & site head Discovery MSD Oss
  • Prof. Floris Rutjes – hoogleraar Synthetische Organische Chemie aan de Radboud Universiteit Nijmegen
  • Hans Schikan – chief executive officer Prosensa B.V.

Hans Kortlever, senior vice president en regionaal directeur Midden-Europa MSD, is tevreden over de voortgang. “Wij hebben zeer kundige mensen met heel uiteenlopende expertises en ervaring bereid gevonden zitting te nemen in de taskforce, de diverse werkgroepen en deze onafhankelijke adviescommissie. Wij hebben tot december de tijd om met een gedegen plan op de proppen te komen. Het is mooi te zien met hoeveel enthousiasme iedereen aan het werk is gegaan om het gezamenlijke doel, namelijk de haalbaarheid van een Life Sciences Park in Oss te onderzoeken en zich hiervoor in te zetten.”

De taskforce Life Sciences Park is ook verheugd een aantal andere positieve ontwikkelingen te kunnen melden.

Het begin september gelanceerde digitale informatiecentrum (www.lifesciencespark.nl) is inmiddels door meer dan 2.000 geïnteresseerden bezocht. Tot 18 oktober 2010 kunnen medewerkers van MSD, en andere geïnteresseerden, plannen en ideeen indienen die het Life Sciences Park haalbaar kunnen maken.

Verder zijn alle werkgroepen die de taskforce adviseren, op ondermeer het gebied van onderwijs, financiering, vastgoed en niet-life sciences activiteiten, aangesteld en van start gegaan.

Over de taskforce Life Sciences Park:
De taskforce Life Sciences Park, een initiatief van MSD, bestaat uit vertegenwoordigers van MSD, Roland Berger Strategy Consultants, gemeente Oss, provincie Noord-Brabant, Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) en de ministeries van VWS en EZ. MSD Nederland onderzoekt de consequenties en alternatieven voor Nederland van de plannen van het moederbedrijf Merck & Co. om de R&D-inspanningen wereldwijd te integreren. In het kader van dit onderzoek is de taskforce Life Sciences Park opgericht, die de haalbaarheid van een Life Sciences Park in Oss onderzoekt. Het initiatief van een Life Sciences Park zal – bij een eventuele implementatie van Merck’s plannen – leiden tot het creeren van hoogwaardige werkgelegenheid en unieke kennis voor de regio Oss en voor Nederland.

Zie voor meer informatie ook de website: www.lifesciencespark.nl.

Over MSD
Het MSD van vandaag is wereldleider op het gebied van gezondheidszorg en werkt mee aan een gezonde wereld. MSD is een merknaam van Merck & Co., Inc., waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Whitehouse Station, in de Amerikaanse staat New Jersey. Met onze geneesmiddelen, vaccins, biologische therapieen, producten en diensten voor consumenten en dieren bieden we innovatieve behandelingen voor een betere gezondheid van mensen en dieren in meer dan 140 landen. We zijn actief betrokken bij een betere toegang tot de gezondheidszorg. Dat doen we met uitgebreid beleid, programma’s en samenwerkingsverbanden. Ga voor meer informatie naar www.msd.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen