34 jongeren aan de slag in de zorg in Midden-Brabant

Array

Samenwerking Servicepunten Zorg en Welzijn, onderwijs en werkgevers
Deze maand zijn dertig werkloze jongeren gestart met een opleiding in de zorg. De jongeren volgen nu een opleiding voor helpende, verzorgende of verpleegkundige in de ouderenzorg, thuiszorg of psychiatrie. Gedurende de opleiding zijn ze in dienst bij een werkgever. De kans dat ze daarna een vast contract krijgen is zeer groot. De vraag naar goed gekwalificeerd personeel in de zorg wordt in de toekomst steeds groter. Ook zijn vier jongeren die al een diploma hadden via het project aan een vaste baan gekomen in de zorg. Het project is een initiatief van de Servicepunten Zorg & Welzijn Tilburg en Waalwijk, met Transvorm als kartrekker.

Kwetsbare groep
De economische crisis treft jongeren vaak het hardst op de arbeidsmarkt. Jongeren vormen een kwetsbare groep op de arbeidsmarkt; ze hebben weinig of geen ervaring, werken vaak op tijdelijke contracten en vliegen er tijdens een economische crisis als eerste uit. Niet alleen de servicepunten willen jongeren snel weer aan het werk krijgen én houden. Ook werkgevers uit de zorgsector hebben uitgesproken dat zij een positieve bijdrage willen leveren aan de bestrijding van jeugdwerkloosheid.

Terug naar school
“Om de groei van jeugdwerkloosheid in de regio zoveel mogelijk te beperken, stimuleren we jongeren om te leren. Wie nu een paar jaar doorleert, kan straks met een goed diploma op zak de arbeidsmarkt op”, aldus wethouder Jan Hamming (arbeidsmarktbeleid). “Alle jongeren die ingeschreven staan bij het Werkplein en aangegeven hebben dat ze graag in de zorgsector willen werken, zijn benaderd door de servicepunten Zorg & Welzijn. Uiteindelijk kwamen er 80 geïnteresseerde jongeren naar een startbijeenkomst. Met deze jongeren zijn we verder gegaan in de selectieprocedure, waar ook werkgevers nauw bij betrokken waren. Uiteindelijk heeft dit ertoe geleid dat 34 jongeren nu aan de slag zijn.”

Het project is tot stand gekomen door de Servicepunten Zorg & Welzijn in Tilburg en Waalwijk. In de servicepunten werken gemeenten, UWV WERKbedrijf, ROC Tilburg, Calibris, Transvorm en werkgevers met elkaar samen aan onder andere het regionaal actieplan jeugdwerkloosheid Midden-Brabant.

Bron: Gemeente Tilburg

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen