Nieuwe directeur Sport Medisch Centrum Jeroen Bosch Ziekenhuis

Array

Drs. P. M. Langenbach is per 1 september 2010 aangesteld als directeur van het Sport Medisch Centrum JBZ. Hij bekleedt deze functie naast zijn huidige functie als financieel directeur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Samen met de huidige medisch directeur en orthopedisch chirurg Denis Dartée vormt hij een duale directie.
De kersverse directeur Peter Langenbach vertelt enthousiast over zijn hoofddoelstellingen: “Gezien mijn functie bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis is het niet verwonderlijk dat mijn eerste aandacht uitgaat naar de financiële positie van het Sport Medisch Centrum JBZ. Ik wil de continuïteit van het Sport Medisch Centrum JBZ zeker stellen door de financiële situatie te versterken. Daarnaast wil ik een goede samenwerking opbouwen met sportverenigingen uit de regio om voor sportstad ’s Hertogenbosch de medische begeleiding goed te organiseren. Ook wil ik samen met de collega’s van het Sport Medisch Centrum JBZ het Topsportpredikaat binnenhalen.”
Interesse voor topsport
“Ik ben zelf een zeer fanatiek fietser. Voor het goede doel fietste ik in één dag zes keer de Alpe d’Huzes op. Daarnaast ben ik geïnteresseerd in topsport. Vanuit deze interesse ben ik enthousiast om als directeur van het Sport Medisch Centrum JBZ aan de slag te gaan,” aldus Peter Langenbach.
Sport Medisch Centrum JBZ
Het Sport Medisch Centrum JBZ (SMC JBZ) is een sportmedische instelling in de regio ’s-Hertogenbosch. Het centrum is een stichting van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Recreatieve sporters en topsporters kunnen er terecht voor sportkeuringen, sportmedische onderzoeken en behandelingen. Deze worden verricht door een multidisciplinair team van specialisten zoals orthopedisch chirurgen, sportartsen, fysiotherapeuten, bewegingswetenschappers, psychologen en diëtisten. Daarnaast verzorgt het Sport Medisch Centrum JBZ multidisciplinaire beweegprogramma’s voor specifieke doelgroepen.

Recente artikelen