CZ krijgt dagvaarding kort geding van het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen

Array

Zorgverzekeraar CZ krijgt woensdag een dagvaarding van het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen. Het ziekenhuis spant een kort geding aan, omdat CZ de borstkankeroperaties in het Bethesda niet meer wil vergoeden.

Volgens de zorgverzekeraar is de kwaliteit bij deze operaties in Hoogeveen onvoldoende, omdat het ziekenhuis minder dan 70 operaties per jaar uitvoert. De chirurgen zouden daardoor te weinig ervaring hebben. Het Bethesdaziekenhuis heeft CZ gevraagd hier op terug te komen, maar de zorgverzekeraar weigert dit. Het ziekenhuisbestuur stapt daarom naar de rechter en eist een schadevergoeding. De hoogte van de schadevergoeding is nog niet bekend. Donderdag is er een informatie bijeenkomst voor patienten van het ziekenhuis, om eventuele onstane onrust weg te nemen. Wanneer het kort geding dient wordt later bekend gemaakt.

Bron: MedicalFacts & Bethesdaziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen