En prozac is mijn paracetamol

Array

‘Samen gaan we op de bank zitten om een filmpje te kijken. “Even lekker niks,” zegt mijn moeder. Maar in mijn hoofd is het helaas nooit “even lekker niks”, in mijn hoofd heerst chaos.’

‘Opeens besef ik dat als je hoofdpijn hebt, je een paracetamol neemt. Mijn depressie is mijn hoofdpijn, mijn antidepressiva is mijn paracetamol.’

‘Zestig milligram antidepressiva en veertig miligram antipsychotica, zestien jaar ben ik. Heb je het dan even voor elkaar? Nee. Het gleed langzaam in me. Waarom glijd het er niet weer langzaam uit?’

· Charlie is 14, woont bij haar ouders, zit op het gymnasium, heeft veel vrienden en wil later rechten studeren. Kortom, ze lijkt een doodnormale, gelukkige puber. Dan besluiten haar ouders te scheiden en staat haar leven op zijn kop. In de twee jaar daarna gaat het steeds slechter met Charlie en als ze 16 is, constateert de huisarts dat ze depressief is. Een periode volgt van pillen, psychologen, paniekaanvallen, zichzelf snijden, een zelfmoordpoging en uiteindelijk opname in een kliniek. Op een dag schrijft ze een afscheidsbrief en beseft ze wat voor geweldige mensen ze om zich heen heeft. Ze weet dat ze absoluut geen afscheid van hen wil nemen. Dit betekent het keerpunt en langzaam klimt ze omhoog uit het diepe dal.

· Een depressie bij jongeren komt vaker voor dan je denkt. Volgens onderzoeken heeft 3 tot 8 procent van de jongeren tussen 12 en 18 jaar een depressie. Dit zijn 30. 000 tot 80. 000 jongeren, wat neerkomt op ongeveer 1 à 2 leerlingen per schoolklas.

Mijn boek is in zowel een Young Adult als een Volwassene editie verkrijgbaar. Inhoudelijk zijn beide uitgaven hetzelfde. De enige verschillen zijn de flapteksten en het voorwoord in de Volwassene Editie door Richard Krebber. De Young Adult heeft geen voorwoord.
En Procaz is mijn paracetamol YA editie
En Procaz is mijn paracetamol YA editie
Charlie Bee

En Prozac is mijn paracetamol
En Prozac is mijn paracetamol
Charlie Bee

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen