Pieter van Thiel bestuurslid Nederlands Albert Schweitzer Fonds

0
453

Dr. P.P.A.M. van Thiel, arts, is per 16 september 2010 toegetreden als bestuurslid van  de Stichting Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF). Van Thiel werkt momenteel als internist en infectioloog, verbonden aan het AMC. Daarnaast is hij consulent tropische geneeskunde voor het Ministerie van Defensie. Als bestuurslid zal hij zijn kennis en ervaring vooral inzetten bij activiteiten binnen de portefeuille Projectsteun.

Pieter van Thiel heeft uitgebreide ervaring als tropenarts in Malawi en bestuurservaring op het gebied van medische ontwikkelingssamenwerking welke een aanwist zullen zijn bij het professionaliseren van de NASF projecsteun. “Het NASF onderscheidt zich binnen de ontwikkelingsbranche door zich te richten op het verlenen van startsubsidies aan kleinschalige en lokale gezondheidszorginitiatieven in Afrika. Hier ligt een uitdaging om deze unieke vorm van ontwikkelingssteun te optimaliseren en te professionaliseren”, aldus Van Thiel.

De stichting Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) is opgericht in 1930 en verstrekt startsubsidies aan kleinschalige, lokale gezondheidszorgprojecten in Afrika door middel van directe microgiften. Het NASF doet dit op basis van de levensvisie van Albert Schweitzer waarin respect voor alles wat leeft centraal staat. Het NASF is erkend door het Centraal Bureau Fondsenwerving.

Bron: NASF