Pieter van Thiel bestuurslid Nederlands Albert Schweitzer Fonds

Array

Dr. P.P.A.M. van Thiel, arts, is per 16 september 2010 toegetreden als bestuurslid van  de Stichting Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF). Van Thiel werkt momenteel als internist en infectioloog, verbonden aan het AMC. Daarnaast is hij consulent tropische geneeskunde voor het Ministerie van Defensie. Als bestuurslid zal hij zijn kennis en ervaring vooral inzetten bij activiteiten binnen de portefeuille Projectsteun.

Pieter van Thiel heeft uitgebreide ervaring als tropenarts in Malawi en bestuurservaring op het gebied van medische ontwikkelingssamenwerking welke een aanwist zullen zijn bij het professionaliseren van de NASF projecsteun. “Het NASF onderscheidt zich binnen de ontwikkelingsbranche door zich te richten op het verlenen van startsubsidies aan kleinschalige en lokale gezondheidszorginitiatieven in Afrika. Hier ligt een uitdaging om deze unieke vorm van ontwikkelingssteun te optimaliseren en te professionaliseren”, aldus Van Thiel.

De stichting Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) is opgericht in 1930 en verstrekt startsubsidies aan kleinschalige, lokale gezondheidszorgprojecten in Afrika door middel van directe microgiften. Het NASF doet dit op basis van de levensvisie van Albert Schweitzer waarin respect voor alles wat leeft centraal staat. Het NASF is erkend door het Centraal Bureau Fondsenwerving.

Bron: NASF

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen