VitaValley versterkt innovatiekracht met oprichting Vital Innovators

Array

De oprichting van Vital Innovators is een feit. Gisteren hebben de initiatiefnemers, Stichting VitaValley en George Avenue, hun handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst. De ondertekening vond plaats bij Vital Innovators op Landgoed Groot Zonneoord in Ede.
Om innovaties in de zorg succesvol te maken voert VitaValley diverse consultancyactiviteiten uit. In de loop van de vijf jaar dat VitaValley bestaat, is duidelijk geworden dat de behoefte aan realisatiekracht bij zorginstellingen en andere partners van de stichting groot is. Om beter in te spelen op deze behoefte heeft VitaValley de stap genomen om de consultancyactiviteiten verder uit te breiden en te verzelfstandigen in Vital Innovators.

Drs. Mark de Lange is benoemd tot directeur van Vital Innovators. De heer De Lange werkt al ruim 4 jaar als adviseur voor VitaValley en is als organisatieadviseur al ruim 20 jaar werkzaam op het gebied van innovaties in verschillende sectoren. Hij zal bij de werkzaamheden in eerste instantie worden ondersteund door de adviseurs ir. Brigitte Gabel, drs. Wilco Schuttelaar en drs. Michiel van Well, allen ervaren adviseurs met verschillende deskundigheden die nodig zijn om tot succesvolle en breed uitgerolde innovaties te komen. Ook zullen de leden van het bestuur van VitaValley de nieuwe onderneming met kennis en kunde bijstaan. In de toekomst is verdere uitbreiding van het adviesteam voorzien.

Sociale onderneming
Vital Innovators is na \’n softwarebedrijf Software en Mentalshare de derde sociale onderneming die uit VitaValley voortkomt. Bij een sociale onderneming is het realiseren van maatschappelijke impact binnen een financieel duurzame structuur het uitgangspunt.
Missie: implementatie zorginnovaties
Vital Innovators benut de gebundelde kennis en ervaring van haar medewerkers, haar partners en VitaValley om innovaties in te voeren. Hierbij ondersteunt Vital Innovators het volledige innovatieproces: van beleid en ideevorming tot invoering en implementatie. De belangrijkste producten van Vital Innovators zijn innovatiebeleid, ontwikkeling en implementatie en businessmodellen in de zorg.

In de afgelopen jaren heeft de intensieve samenwerking tussen VitaValley, haar partners en de investeringskring Vitality Ventures én Noaber Foundation / Shaerpa geleid tot een uniek concept voor innovatie in de zorg. Dit concept zal verder verdiept worden in het samenwerkingsverband Alliance for Healthy Aging met de Rijksuniversiteit Groningen / Universitair Medisch Centrum Groningen en Mayo Clinic in de USA. Met de oprichting van Vital Innovators zal dit concept daadkrachtig geïmplementeerd kunnen worden in de Alliance for Healthy Aging en binnen en buiten het VitaValley netwerk.

Initiatiefnemers
Stichting VitaValley en George Avenue zijn beide belangrijke spelers op het gebied van zorginnovatie. VitaValley heeft een groot netwerk en uitgebreide expertise op het gebied van zorginnovatie. George Avenue heeft als sociaal investeringsfonds ruime ervaring en kennis als het gaat om het levensvatbaar maken van maatschappelijke innovaties in de zorg.

Bron: VitaValley

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen