VVD: dubbel paspoort Veldhuijzen geen probleem

Array

De VVD-fractie in de Tweede Kamer vindt het geen probleem dat Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner, staatssecretaris van VWS, een dubbel paspoort heeft. Dat heeft een woordvoerder van de fractie maandagavond gezegd. Veldhuijzen heeft behalve de Nederlandse ook de Zweedse nationaliteit. PVV-leider Geert Wilders, die het minderheidskabinet van VVD en CDA gedoogt, vindt dat de kersverse staatssecretaris afstand moet doen van haar Zweedse nationaliteit.

Motie
Wilders kondigde al eerder aan dat hij volgende week dinsdag haar tijdens het debat over de regeringsverklaring in een motie zal oproepen dat te doen. De PVV vindt dat bewindspersonen geen dubbele nationaliteit mogen hebben, omdat dat tot loyaliteitsproblemen kan leiden.

Nederlandse moeder
Coalitiepartner CDA stelde direct al geen probleem te hebben met de dubbele nationaliteit van partijgenote Veldhuijzen, die overigens pas sinds kort lid is van het CDA. De bewindsvrouw werd krap twee weken geleden lid van de partij nadat Rutte haar gevraagd had om staatssecretaris van VWS te worden. Veldhuijzen, die tot voorkort werkzaam als specialist ouderengeneeskunde was, is in 1953 in Göteborg in Zweden geboren en heeft een Nederlandse moeder en een Zweedse vader.
Bron: MedNet

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen