AME HEALTHCARE top 100

Array

Ziekenhuis Nij Smellinghe uit Drachten is naar financieel presteren het beste ziekenhuis in Nederland. Dat blijkt uit de AME HEALTHCARE TOP 100 van AME Research, heden gepubliceerd op www.ame.nl.
Het onderzoek beoordeelt alle ziekenhuizen naar financieel presteren. Deze resultaten zijn in verband gebracht met het kwaliteitsonderzoek van het Algemeen Dagblad, de AD ZIEKENHUIS TOP 100. Dat onderzoek concentreert zich op medische kwaliteit en klantvriendelijkheid. Ook in de combinatie van beide waarderingen scoort Nij Smellinghe het hoogst. Tenslotte is het onderzoek gerelateerd aan het onderzoek naar borstkankerzorg van zorgverzekeraar CZ. Dan scoort Ikazia uit Rotterdam in de gecombineerde onderzoeken het hoogst.

Dergelijke onderzoeken helpen patienten bij de keuze van een ziekenhuis, mede in overleg met zorgbemiddeling van zorgverzekeraars en huisartsen.

AME Research baseert het financiele onderzoek op de jaarrekeningen 2006-2009 van alle ziekenhuizen. Deze zijn opgenomen in AME ANALIST ONLINE. Doel ervan is de financiele kracht van ziekenhuizen te helpen verbeteren, onder meer door doelmatiger automatisering van ondersteunende bedrijfsprocessen.

Bron: AME Research

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen