Meer zorg voor de professional in zorg en welzijn noodzakelijk

Array

Goed zorgen voor clienten begint met goed zorgen voor jezelf. MOVISIE geeft professionals in zorg en welzijn daarom handvatten om met meer energie, plezier en passie aan het werk te gaan. Naast een training kunnen zij dagelijkse tweets over vitaliteit volgen en een speciale website met meer informatie raadplegen.

Martha Talma, trainer bij MOVISIE: “Ik zie het vaak, professionals stellen hun clienten voorop en vergeten zichzelf. Door meer aandacht te besteden aan de vier dimensies van vitaliteit voorkomen ze dat ze aan het einde van hun werkdag helemaal opgebrand zijn.” De vier dimensies bestaan uit mentale vitaliteit (leren, ontwikkelen en persoonlijke groei), fysieke vitaliteit (rust, ontspanning, goede conditie en stressmanagement), sociaal-emotionele vitaliteit (zelfbewustzijn en goede samenwerkingsrelaties) en zingeving (betekenisvol en nuttig bezig zijn). Positief effect
Er is steeds meer aandacht voor vitaliteit. Zeker in tijden van economische crisis en vergrijzing is dat geen overbodige luxe. Onderzoek wijst uit dat een vitale hulpverlener een positieve uitstraling heeft op zijn clienten en collega’s, de kwaliteit van zijn werk neemt toe. Vitaliteit bevordert daarnaast de binding met de organisatie en brengt het ziekteverzuim terug.

Steuntje in de rug
Tijdens de vijfdaagse MOVISIE-training De Vitale Beroepskracht krijgen professionals inzicht in hun energiegevers en –nemers. Vervolgens gaan ze aan de slag met concrete tips en handvatten. De training gaat volgend jaar vanaf 18 januari weer van start. De Vitale Beroepskracht wordt ook op maat aangeboden. Het thema vitaliteit kan dan verbonden worden met andere thema’s, zoals secundaire traumatisering en zelfregieversterkend werken. Kijk voor meer informatie op www.movisie.nl/trainingen.

Eerste stap
Bewustwording is de eerste stap naar vitaliteit, daarom biedt MOVISIE ook dagelijkse tweets over vitaal werken (www.twitter.com/vitaalwerken). Professionals kunnen daarnaast terecht op een speciale website met meer informatie, een test en praktische tips (www.movisie.nl/vitaliteit).

Bron: MOVISIE

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen