Dr. Harry Suryapranata benoemd tot hoogleraar Interventiecardiologie

Dr. H. (Harry) Suryapranata is met ingang van 1 september 2010 benoemd tot hoogleraar aan het UMC St Radboud met als leeropdracht Interventiecardiologie. De heer Suryapranata was tot zijn benoeming in Nijmegen werkzaam als cardioloog en directeur klinisch onderzoek van de afdeling Cardiologie van de Isala Klinieken in Zwolle

Harry Suryapranata voltooide in 1977 aan de Katholieke Universiteit Leuven de opleiding tot arts. In datzelfde jaar behaalde hij het certificaat Tropische Ziekten aan het Tropisch Instituut te Antwerpen. Van 1977 tot 1982 volgde hij de opleiding Interne Geneeskunde te Brugge, met aansluitend een drie jaar durende specialisatie cardiologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

In 1986 werd de heer Suryapranata geregistreerd als cardioloog. Twee jaar later promoveerde hij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op onderzoek naar mechanische reperfusie therapie bij patienten met acuut coronair syndroom (PTCA in Acute Coronary Syndromes).
Van 1988 – 1991 was Suryapranata klinisch hoofd van de afdeling Hartkatheterisatie van het Thoraxcentrum UMC Rotterdam. Van oktober 1991 tot zijn benoeming was hij verbonden aan de Isala Klinieken Zwolle.

Dr. Suryapranata is onder meer oprichter en directeur van Diagram (research organisatie van de afdeling cardiologie Zwolle) en van het Cardiovasculair Centrum van het Cinere Hospital in Jakarta, Indonesie. In 2006 ontving hij namens de Zwolse cardiologen de prestigieuze Andreas Gruntzig Award van de European Society of Cardiology. Een internationale erkenning voor het werk van Suryapranata en de groep cardiologie in Zwolle.

Bron: UMC St Radboud

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen