Bijna 3 miljoen euro voor virtuele training hulpverleners

Array

De Maatschappelijke Innovatie Agenda Veiligheid (MIA-V) roept ondernemers op om innovatieve projecten in te dienen, zodat professionele hulpverleners, zoals politie, brandweer of ambulancepersoneel, eenvoudig virtueel kunnen trainen en meer trainingen kunnen volgen om zich voor te bereiden op adequaat en gezamenlijk optreden. Dit kunnen optredens zijn op verschillende terreinen, zoals preventie, opsporing en vervolging van criminaliteit of rampenbestrijding. Voor deze oproep is in totaal 2,85 miljoen euro beschikbaar.

SBIR Simulatie en serious gaming
De MIA-V maakt voor deze oproep gebruik van het SBIR-principe (Small Business Innovation Research) van Agentschap NL. De ondernemers met de beste voorstellen krijgen maximaal 40.000 euro om de haalbaarheid van hun idee te onderzoeken. Na de haalbaarheidsonderzoeken volgt een tweede beoordelingsronde, waarna de beste voorstellen de opdracht krijgen om hun virtuele training en bijbehorend platform te ontwikkelen.

Voor grootschalige incidenten moeten hulpverleners goed getraind zijn. Innovatie kan uitkomst bieden, aldus Hans Versnel (hoofd Afdeling Operationele Voorbereiding en Bijstandteams bij de Landelijke Faciliteit Rampenbestrijding): Stel dat je met een brandweerauto door de stad rijdt, dan krijg je via de boordcomputer de vraag hoe je in het gebouw aan jouw rechterhand een incident zou bestrijden. Zo ben je continu bezig om jouw kennis bij te spijkeren. Dat is een mooie aanvulling op de basiskennis van vakmensen.

Projectvoorstellen kunnen tot en 17.00 uur op donderdag 2 december 2010 worden ingediend bij Agentschap NL. Meer informatie is te vinden op www.agentschapnl.nl/sbir/oproepen.

De MIA-V roept tegelijkertijd ook ondernemers op om innovatieve projecten in te dienen die de fysieke bescherming en belasting van de individuele hulpverlener verbeteren. Voor meer informatie zie www.agentschapnl.nl/sbir/oproepen.

Maatschappelijke Innovatie Agenda Veiligheid
MIA-V is een samenwerkingsverband van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Defensie, Economische Zaken, Landbouw en Innovatie én Veiligheid en Justitie. De SBIR Simulatie en serious gaming is een initiatief van de MIA-V. Agentschap NL voert deze SBIR uit.

Bron: Senternovum

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen