LUMC wint publieksprijs van de Academische Jaarprijs 2010

Array

Het team ‘Kies de aanval’, bestaande uit artsen en onderzoekers van de afdeling Neurologie van het Leids Universitair Medisch Centrum heeft op 27 oktober de publieksprijs van de Academische Jaarprijs gewonnen. Naast de eer die hen hiermee ten deel valt, wint het team hiermee een reportage over hun onderzoek in het publiekswetenschappelijk programma Labyrint. Op de website van het wetenschappelijke programma, een samenwerking tussen VPRO en NTR, kon de afgelopen weken gestemd worden op ieder van de vijf finaleteams. In totaal hebben ruim 12.000 mensen hun stem uitgebracht. Uiteindelijk kreeg het LUMC-team de meeste stemmen.

Bekendheid bij het grote publiek
Medewerkers van de afdeling Neurologie hebben zich verzameld in de projectgroep ‘Kies de aanval’. Dit project zet zich in om bij een breed publiek aanvalsgewijze neurologische ziekten onder de aandacht te brengen. U kunt hierbij denken aan hoofdpijnaanvallen,  flauwvallen en slaapaanvallen. Door het winnen van de publieksprijs kunnen de onderzoekers meer bekendheid geven aan deze veelvoorkomende aandoeningen

LUMC

Als het centrum van medische vernieuwing streeft het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) naar een (inter)nationaal erkende vooraanstaande rol in de verbetering van de kwaliteit van de gezondheidszorg. De kerntaken van het LUMC zijn onderzoek, onderwijs, patiëntenzorg, opleiding en bij- en nascholing. Het LUMC maakt deel uit van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). De NFU is een samenwerkingsverband van de acht universitair medische centra (UMC’s) in Nederland.

Recente artikelen