Lymepatiënten massaal naar dr. Frank

Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) stopt met de behandeling van lymepatienten buiten de regio
Het ziekenhuis kende in de afgelopen paar jaar een grote toeloop van patienten die binnen de Nederlandse Vereniging van Lymepatienten getipt worden over de behandeling bij ZGT.

In verband met de oplopende wachtlijsten heeft de maatschap van internisten nu besloten om alleen patienten uit de regio toe te laten. Patienten werd al eerder geadviseerd om zorg binnen het eigen ziekenhuis te zoeken.

Frank van Berkum, internist bij ZGT Hengelo en bekend van het dr. Frank-dieet, zag de afgelopen twee jaar twee- tot driehonderd patienten bij wie het vermoeden bestond dat ze de ziekte van Lyme onder de leden hadden. Zelf zegt hij niet te weten waarom deze patienten speciaal naar zijn ziekenhuis toe gaan.
Van Berkum: ‘Wij zijn geen wonderziekenhuis en we hebben geen wonderpillen, maar de leden van de lymevereniging lijken ons dat wel toe te dichten. Ook wij hebben moeite met het stellen van een diagnose en het inzetten van een behandeling. Wél proberen wij het probleem van de patient serieus te nemen en uitleg te geven over de beperkingen van de diagnostiek en behandeling. Patienten stuiten elders vaak op onbegrip van artsen. Overigens heb ik bij ongeveer 30 procent van de patienten een andere diagnose gesteld.’

Bron: Medisch Contact