Het Máxima geeft flinke impuls aan diagnostiek

Array

Vandaag werd bij Máxima Medisch Centrum, locatie Veldhoven, een unieke MRI-scanner in de nieuwbouw voor radiologie getakeld. Het Máxima investeert hiermee flink in de nieuwste beeldvormende technieken: in de aanbouw komen twee gloednieuwe MRI-scanners te staan. Streven is hiermee de toegangstijd voor een MRI-scan verder te verkorten. Met het aanschaffen en plaatsen van hightech apparaten zijn investeringen gemoeid van enkele miljoenen euro’s.

Radioloog Van der Linden: “De meeste ziekenhuizen in Nederland maken gebruik van 1,5 Tesla systemen. De Achieva 3.0T TX is het meest geavanceerde 3 Tesla systeem van Philips en is bijzonder krachtig en snel.”

Het apparaat maakt gebruik van een slimme techniek waardoor de scanner zich kan aanpassen aan het lichaam van iedere patient. Hij kan tot 40% sneller scannen dan zijn voorgangers. De scans zijn sneller en leveren betere medische beelden van de patient op zodat diagnoses beter worden gesteld. Het ziekenhuis kan met het nieuwe systeem een grotere groep patienten helpen. Tegelijkertijd is de nieuwe generatie Philips MRI’s 40% energiezuiniger dan andere 3 Tesla systemen. Van der Linden: “Met het toenemen van de beeldkwaliteit kan een alsmaar gedetailleerder beeld van het menselijk lichaam worden verkregen en worden nieuwe waardevolle applicaties mogelijk.” De eerste patienten worden begin december met het nieuwe apparaat onderzocht. In de nieuwbouw wordt ook nog een nieuwe 1.5 Tesla MRI van Philips (Achieva 1.5T) geplaatst.

MMC breidt volgend jaar het diagnostisch ‘park’ nog verder uit. In Eindhoven komt een speciale MRI voor patienten met overgewicht. In Veldhoven komt dan een 256 slices CT. Dit nieuwe type scanner is door de hoge beeldkwaliteit bij uitstek geschikt voor algemene onderzoeken, maar ook voor zeer specialistische onderzoeken van bijvoorbeeld hart en vaten.

Bron: Philips Healthcare

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen