Zorggroep Solis biedt als eerste in Nederland ‘fysiotherapie op afstand’

Array

Thuis revalideren van een aandoening kan nu ook op afstand worden begeleid. Zorggroep Solis is gestart met het revalideren met behulp van EvoCare. Na een persoonlijk intake, krijgt de client een therapiecomputer mee naar huis, met daarop de software met een individueel therapieprogramma. De bediening van de computer gaat gemakkelijk met een touch-screen.
Het therapieprogramma is speciaal samengesteld voor de aandoening van de client. De oefeningen en het gebruik van de EvoCare computer worden eerst onder begeleiding van een therapeut getraind. Vervolgens kan de client thuis de oefeningen zelfstandig doen. Gedurende het oefenen worden er door de computer filmpjes en foto’s gemaakt. Via een GPRS-verbinding worden deze naar de therapeutencomputer van de fysiotherapeut gestuurd. De therapeut geeft via de computer feedback op de oefeningen en/of geeft antwoord op vragen van de client. Tussentijds kunnen desgewenst altijd persoonlijke afspraken gemaakt worden met de fysiotherapeut.In Duitsland is EvoCare al jaren in gebruik en zijn er al vele tienduizenden clienten die met succes gebruik hebben gemaakt van deze teletherapie. Zorggroep Solis heeft deze succesvolle therapieaanpak gekocht en heeft in het Stedenvierkant Deventer, Apeldoorn, Zwolle en Zutphen het alleenrecht om te mogen werken met EvoCare.

De vraag naar fysiotherapie neemt toe en met behulp van EvoCare, kunnen fysiotherapeuten efficienter worden ingezet. Daarnaast neemt de vraag naar thuisbehandeling toe. Zorggroep Solis speelt graag op deze ontwikkeling in. Daarnaast stimuleren wij onze clienten op deze manier om de regie en de verantwoordelijkheid tot herstel in eigen hand te nemen. Intensiever oefenen met EvoCare komt het herstel ten goede. Momenteel zijn er vijftien therapiecomputers voor clienten beschikbaar.

Bron: Zorggroep Solis via Fysioforum

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen