ActiZ vraagt aandacht voor punten begrotingsbehandeling VWS

Array

ActiZ heeft aan de woordvoerders in de tweede Kamer een aantal actuele aandachtspunten meegegeven op gebied van verpleeg- en verzorgingshuiszorg en thuiszorg (VVT), kraamzorg en jeugdgezondheidszorg. Van 9 tot en met 11 november bespreekt de Tweede Kamer de begroting van het ministerie van VWS voor 2011. Vanaf dit jaar is de begroting van ‘Jeugd en Gezin’ onderdeel van VWS.

De VVT sector bevindt zich in een transitie gericht op het langer gezond blijven van mensen, grotere zelfredzaamheid, en meer eigen regie van clienten over de zorg die zij echt nodig hebben. ActiZ is verheugd dat het huidige kabinet veel aandacht heeft voor kwalitatief goede en goed toegankelijke ouderenzorg en daarvoor ook de nodige middelen beschikbaar stelt.

Ouderenzorg
Een aantal maatregelen van het kabinet strookt niet met het voornemen om de ouderenzorg te verbeteren. Daarom vraagt ActiZ aandacht voor de volgende punten:
– Laat de dertigplussers niet zelf betalen voor de MBO opleidingen.
– Draai de korting van 142 euro op de tarieven al per 2011 terug.
– Leg geen extra korting op de tarieven voor extramurale zorg in de AWBZ.
Lees meer in de inbreng VVT.

Jeugdgezondheidszorg
ActiZ is enthousiast over de passages in het regeerakkoord waaruit blijkt dat de visie van de parlementaire werkgroep Toekomstverkenningen wordt overgenomen. ActiZ vraagt wel aandacht voor de preventieve functie van jeugdgezondheidszorg die ondergesneeuwd draagt te raken onder aandacht voor risicojeugd.
Lees meer in de inbreng JGZ.

Kraamzorg
ActiZ is ook blij dat VWS aandacht heeft voor het dossier terugdringen van babysterfte. Omdat de aandacht op dit moment vooral uit gaat naar met name de kosten van de acute zorg en preconceptiezorg, wil ActiZ wijzen op de kosten die de uitvoering van het advies van de Stuurgroep zwangerschap en geboorte ‘Een goed begin…’ met zich meebrengen als het gaat om de kraamzorg. In de begroting van 2011 is in de financiering van deze kosten niet voorzien net zo min als in het regeerakkoord.
Lees meer in de inbreng Kraamzorg.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen