GGZ Nederland wint wedstrijd brainstormspel voor slimmer werken

Array

Winnaar landelijke Teambrain-wedstrijd ontvangt 5000 euro tijdens NCSI evenement
Er wordt natuurlijk al heel slim gewerkt in organisaties. Maar soms kan het echt nog slimmer. Iedereen kan met het interactieve spel Teambrain het initiatief nemen om een verandering te starten. Gisteren streden 23 organisaties om de prijs van 5000 euro in de landelijke Teambrain-wedstrijd. Zij deden dit tijdens het evenement ‘Destination: Innovation’ van het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie (NCSI). GGZ Nederland sleepte de prijs in de wacht met haar idee van een imago campagne door eigen medewerkers als oplossing voor het toekomstige personeelstekort.

Net als andere zorgbranches verwacht de ggz-sector in de toekomst een groot personeelstekort. Vooral de doelgroepen jongeren, allochtonen en mannen zijn ondervertegenwoordigd. Door medewerkers uit deze groepen zelf, onder leiding van een innovatiecoach, het werken in de ggz te laten promoten, hoopt GGZ Nederland het tij te kunnen keren. GGZ Nederland presenteerde haar plan gisteren aan de deelnemers aan het NCSI evenement. Het idee van GGZ Nederland werd met een grote meerderheid van stemmen gekozen door het aanwezige publiek.

Teambrain is een interactief brainstormspel voor 4 tot 8 personen, dat gratis beschikbaar is via internet. Met Teambrain ontwikkelen collega’s samen ideeen voor verbetering van hun werk om slimmer te werken. Teambrain leidt een team door het gehele proces met behulp van interactieve schermen en filmpjes, en levert uiteindelijk de beste oplossing voor het probleem. Het NCSI ontwikkelde het spel dat gratis is te downloaden vanaf de website www.teambrain.nl. Via deze website is ook de professionele versie van het spel te bestellen.

NCSI
Het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie (www.ncsi.nl) bevordert en initieert innovaties op het terrein van management, organisatie en arbeid in bedrijven, organisaties en instellingen. Het NCSI is een actief kenniscentrum, waar kennis over sociale innovatie wordt geproduceerd, verzameld en verspreid en waar initiatieven op het terrein van sociale innovatie worden ondersteund.

Bron: Team Brain

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen