Kassa: Bespaartips voor uw zorgpremie

0
190

De premies voor de zorgverzekeringen stijgen in 2011 maar liefst circa 10%. Een volwassene gaat gemiddeld € 150,- per jaar meer betalen voor zijn zorgverzekering. En het pakket wordt niet uitgebreider! Integendeel, zo wordt het eigen risico verhoogd van € 165,- naar € 170,-. Ook verdwijnt de vergoeding voor anticonceptie uit het basispakket voor vrouwen vanaf 21 jaar en worden tandartskosten voor kinderen van 18 jaar t/m 21 jaar niet langer vergoed. Ook zou de rollator uit het basispakket worden gehaald, maar daar is op dit moment enige onduidelijkheid over. De Kamer wil namelijk de rollator in het basispakket behouden.

Bespaartips voor uw zorgpremie

  • Stem uw polis goed af op uw zorgwensen.
  • Eigen risico verhogen
    Het eigen risico geldt voor o.a. medicijngebruik en ziekenhuisbezoek. Niet voor de huisarts en de aanvullende verzekering! U heeft al een eigen risico van € 170,- en dat kunt u vrijwillig verhogen in ruil voor een premiekorting.
  • Verzeker u en uw partner apart
    Als de zorgwensen van partners verschillend zijn, dan kan het voordeliger zijn apart een zorgverzekering af te sluiten. En verzeker uw kinderen dan mee op de polis met de meest uitgebreide dekking, zodat bijvoorbeeld orthodontie is meeverzekerd.
  • Als kinderen 18 jaar worden, moeten ze zelf een zorgverzekering afsluiten, en zijn ze niet langer gratis meeverzekerd met de ouder(s). Kies dan niet automatisch voor de verzekering van de ouders, wellicht zijn er andere verzekeringen die beter aansluiten bij de wensen van jongeren en goedkoper zijn.
  • Kijk kritisch of u wel een tandartsverzekering nodig heeft. Zo kost een gemiddelde tandartsverzekering meer dan twee controles en het laten vullen van één gaatje! En als je echt hoge kosten bij de tandarts maakt, worden die vaak niet gedekt.
  • Maak gebruik van een collectieve verzekering via bijvoorbeeld uw werk, vakbond, ouderenbond, patientenvereniging of een open collectief of een vergelijkingssite.

Bron: Kassa.nl

Vorig artikel“Vijf voor twaalf” voor tandzorg jongeren
Volgend artikelWordt het BSN-nummer straks vervangen door biometrisch ID?
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.