Resultaat bijeenkomst revalidatiezorg

Array

Op 11 november heeft Revalidatie Nederland samen met de NVZ een informatiebijeenkomst georganiseerd over de aankomende overheveling somatische revalidatiezorg van de AWBZ naar de Zorgverzekeringswet. De bijeenkomst vond plaats in het revalidatiecentrum Reade te Amsterdam (voorheen het Jan van Breemeninstituut).

Planning overheveling

De overheveling van de bekostiging staat gepland voor 2012 en de invoering van de DBC’s ten behoeve van de financiering, voor 2013. Dit heeft met name grote impact op de bedrijfsvoering van verpleegtehuizen, maar sommige ziekenhuisafdelingen zoals revalidatie, orthopedie en neurologie en revalidatiecentra kunnen in meer of mindere mate hiermee te maken krijgen omdat de overheveling ook actievere samenwerking tracht te bewerkstelligen.

Verschillende presentaties
Tijdens de bijeenkomst hebben diverse betrokken actoren zoals VWS, de NZa en DBC-Onderhoud de aanwezigen geïnformeerd over hun aandeel in het overhevelingtraject. Zo is er gesproken over de algemene visie en doelstelling, het proces rondom de overheveling en de ontwikkeling van de bijbehorende DBC’s. Daarnaast heeft ook het Sophia Revalidatiecentrum gesproken over hun plannen en ideeen over samenwerkingsverbanden met het verpleegtehuis en het ziekenhuis om de zorg rondom de somatische revalidatie patient te optimaliseren.

Meer informatie
De presentaties van de bijeenkomst kunt u terugvinden op de website van de NVZ achter het ledengedeelte van de website onder ‘NVZ-bijeenkomsten’.

Bron: NVZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen