Méér efficiëntie in de operatiekamer: Générale de Santé rekent op iSOFT Enterprise Scheduling

Array

Générale de Santé rekent op iSOFT Enterprise Scheduling. Générale de Santé (GDS), de grootste privé-ziekenhuisgroep in Frankrijk, telt méér dan 110 zorginstellingen, waaronder ziekenhuizen, instellingen voor acute zorg, psychiatrie en revalidatie.
Consultaties doen ze nauwelijks in de ziekenhuizen van Générale de Santé . Daardoor is, met name in de zestig algemene ziekenhuizen het aandeel van de chirurgie heel groot. Geen wonder dat efficiëntie in de operatiekamer een topprioriteit is voor Générale de Santé.
Om die doelstelling te verwezenlijken heeft GDS gekozen voor iSOFT oplossingen. Tijdens de komende drie jaar zullen alle zestig ziekenhuizen uitgerust worden met UltraGenda Pro, UG Track Pro en UG Contacts Store.
Elk van de iSOFT oplossingen draagt op zijn manier bij tot de nieuwe efficiëntiedoelstellingen: UltraGenda Pro als planninginstrument, UG Track Pro voor de programmering en de opvolging op het niveau van de uitvoering en UG Contacts Store voor rapportering.
De planning in UltraGenda Pro gebeurt op basis van aanvragen voor ingrepen. Die aanvragen worden geregistreerd in het klinisch systeem ‘Hospital Manager’ van de firma Softway Médical en worden via visuele integratie naadloos aan UltraGenda Pro doorgegeven. Tijdens het pre-operatief onderzoek wordt de anesthesie-methode geregistreerd in de anesthesietoepassing ‘Diane’ van Bow Médical en van daaruit ook aan UltraGenda Pro doorgegeven. Tevens worden de geplande opnames, allergieën, besmettingen e.d. via HL7 ter beschikking gesteld van UltraGenda Pro.
Gezien dat al deze informatie, samen met alle andere patiëntinformatie ook zichtbaar is in UG Track Pro, kan de verantwoordelijke van het OK op de vooravond van de ingreep het werkschema van chirurgen, anesthesisten, verplegend personeel en zalen met eenvoudige drag-and-drop in UG Track Pro vastleggen.
De tijdsregistraties tijdens de ingreep worden deels direct in UG Track Pro gezet en deels doorgestuurd vanuit het anesthesiesysteem zodat op de OK – maar ook op andere afdelingen – de voortgang op grote schermen in realtime gevolgd kan worden. De OK verantwoordelijke kan vlot bijsturen wanneer de planning door vertragingen in gevaar dreigt te komen. Ook het patiëntentransport wordt vanuit de voortgang van de ingrepen aangestuurd.
Via UG Contacts Store kan de OK verantwoordelijke – en ook het ziekenhuismanagement – op elk gewenst moment beschikken over accurate en up-to-date informatie om beslissingen op elk niveau te ondersteunen. Ook de in Frankrijk
1
wettelijk voorziene rapporten met betrekking tot OK activiteit kunnen vanuit UG Contacts Store automatisch worden gegenereerd.

Healthcare Group CSC

CSC is een wereldwijde leider in het leveren van ICT-oplossingen en diensten. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Falls Church, Va. in de VS, telt zo’n 98.000 medewerkers en maakte in het boekjaar dat eindigde op 30 september 2011 een omzet van $16,2 miljard dollar. Kijk voor meer informatie over CSC in Nederland op www.csc.nl, en voor meer informatie over de Healthcare Group van CSC in Nederland op www.csc.com/health_nl.

Recente artikelen