Nieuwe naam en identiteit Hulphond Nederland

Array

Op 26 november verandert de naam Stichting Hulphond in Hulphond Nederland. Een nieuwe start.
Het afgelopen jaar heeft Hulphond Nederland hard gewerkt om de organisatie een nieuwe uitstraling en meer bekendheid te geven. Zo is er een nieuwe identiteit met een nieuw logo dat duidelijk aangeeft waar deze sympathieke stichting voor staat. Zowel het element hond als een medisch aspect zijn direct uit het logo af te lezen. Uit het logo spreken de nieuwe normen en waarden van de stichting als o.a; betrokkenheid, kennis,
kwaliteit en innovatief leiderschap.

Onder aanwezigheid van genodigden, diverse media en de ambassadeurs van de stichting Frits Wester, Monique Heijn, Marion Pauw en Annemarie Postma, wordt het nieuwe logo met alle elementen van de nieuwe strategie en identiteit bekend gemaakt. Bestaande en nieuwe sponsors hebben o.a. een nieuw logo, nieuwe website, nieuwe bedrijfskleding, nieuwe TV reclames en nieuwe brochures mogelijk gemaakt. Ook is Hulphond Nederland deze maand gestart met een grote donateurwervingscampagne om het aantal particuliere donateurs te laten groeien.
“Wij hebben als directie, besloten om de stichting, als het ware, opnieuw uit te vinden.
De gehele organisatie is tegen het licht gehouden; de manier waarop de honden getraind
worden, de fondsenwerving, de marketing en de clientenwerving en -begeleiding”, zegt
Eric Bouwer, algemeen directeur Hulphond Nederland.
Het nieuwe logo wordt onthuld door Sabine Rensen (22 jaar) die op hetzelfde moment
haar Hulphond krijgt. Sabine Rensen heeft van haar zorgverzekeraar, na drie keer te
zijn afgewezen, in de Madiwodovrijdag show van Paul de Leeuw, alsnog de toezegging
van een Hulphond gekregen. “ik krijg mijn leven terug”, zegt Sabine. “En dààr gaan wij
voor zorgen”, zegt Rudolph Strickwold, directeur Marketing en Commercie Hulphond
Nederland. De enige reden waarom wij doen wat we doen, is om ervoor te zorgen dat
iedereen in Nederland die een hulphond nodig heeft, een hulphond van ons kan krijgen.
Daarmee bieden wij mensen met een handicap een nieuw perspectief en geven deze
mensen een zelfstandig leven terug. Dat is onze ambitie!”, aldus Strickwold.

Met deze bijeenkomst luidt Hulphond Nederland een nieuwe toekomst in voor al haar
bestaande clienten en al die mensen die nog wachten op een Hulphond.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen