Brainport Health Innovation Award 2011

Array

Ook in 2011 daagt Brainport Health Innovation innovatieve ondernemers in de Zorg in Nederland weer uit om hun vernieuwende ideeen, producten of werkwijzen voor het voetlicht te brengen.  Een deskundige, onpartijdige  jury beoordeelt alle inzendingen die meedingen naar een prijs ter waarde van € 5.000,-. Tijdens het congres “Zorg & Innovatie; een noodzakelijk combinatie” op 17 maart 2010 wordt de prijswinnaar gekozen door een jury, onder leiding van Cees-Rein van den Hoogenband. Het congres is een initiatief van Brainport Development, Julius Centrum|UMC en Robuust.

Brainport Health Innovation stimuleert, samen met een aantal partners, de ontwikkeling en invoering van innovatieve technologie in de zorg. Dit stelt o.a. mensen in staat om langer zelfstandig thuis te blijven wonen en zo goed en zo lang mogelijk aan de maatschappij mee te blijven doen (independent living). In dit kader wordt in 2011 al weer de vierde editie van de Brainport Health Innovation Award toegekend.

De uitdaging?
De zorgsector kent tal van ontwikkelingen: stijgende kosten, toenemende hulpvraag en er is steeds minder personeel beschikbaar. Deze tendens vraagt om creatieve en toekomstbestendige oplossingen. Meer van hetzelfde zal niet meer werken. Er moet dus iets veranderen en dat vraagt om innovatie. Technologische vindingen moeten innovatief zijn om een bijdrage te leveren aan verbetering van de kwaliteit van leven van patienten en tegelijk kostenverlagend. Met name ideeen op het gebied van E-Health zijn welkom.

De prijs?
Alle inzendingen dingen mee naar een prijs ter waarde van € 5.000. Op 17 maart 2011, tijdens het congres in het Evoluon te Eindhoven, tonen de genomineerden hun innovatie aan een vakbekwame jury. Daarna wordt de uiteindelijke prijswinnaar bekendgemaakt en zal de prijs worden uitgereikt.

Wie kan meedoen?
(MKB)ondernemers, zorginstellingen, kennisinstellingen, patientenorganisaties en overheidsinstellingen die zich bezighouden met zorginnovatie. Juist de kleinere bedrijven, organisaties en instellingen zijn van harte uitgenodigd!

Inschrijving
De inschrijving voor de Brainport Health Innovation Award 2011 is geopend. Inschrijfformulieren zijn te downloaden via www.brainporthealthinnovation.nl


Sluitingsdatum inschrijvingen is 18 februari 2011

Bron: Brainport

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen