Vrijspraak Jomanda in zaak Millecam, twee alternatieve genezers wel schuldig

Array

Het gerechtshof van Amsterdam heeft Jomanda donderdag vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie had een jaar voorwaardelijke celstraf geeist omdat ze Sylvia Millecam chemotherapie heeft ontraden. De rechtbank in Amsterdam sprak het ‘genezend medium’ vorig jaar juni ook al vrij.

Twee alternatieve genezers die bij de zaak zijn betrokken krijgen in hoger beroep voorwaardelijke celstraffen van drie en zes weken opgelegd. De rechtbank achtte hun schuld vorig jaar ook bewezen, maar legde toen geen straffen op. Millecam overleed in 2001 op 45-jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker. In 1999 werd in haar rechterborst een tumor gevonden en een jaar later bleek dat het kwaadaardig was. Artsen raadden haar aan de tumor te behandelen, maar Millecam zocht haar heil in het alternatieve circuit.

De 62-jarige Jomanda en twee alternatieve genezers uit Millingen aan den Rijn en De Meern vertelden Millecam dat ze geen kanker had, maar een bacteriele infectie. Millecam, die een grote afkeer van de reguliere geneeskunst had, vertrouwde hen volledig. Justitie had aangevoerd dat de drie Millecam expres verantwoorde zorg hebben onthouden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen