Dr. Johan van der Vlag leidt grootscheeps nieronderzoek

Array

UMC St Radboud
De Nierstichting heeft het officiele startsein gegeven voor twee grote onderzoeksconsortia van in totaal drie miljoen euro. Bij het consortium Glycoren staat de vraag centraal hoe eiwitverlies, nierschade en ontsteking van de nierfiltertjes precies ontstaan en kunnen worden aangetoond bij patienten. De leiding van dit onderzoeksconsortium heeft Johan van der Vlag, nieronderzoeker in het UMC St Radboud.

Het consortium Allovir onderzoekt hoe virusinfecties die mensen na een niertransplantatie kunnen krijgen, hen kwetsbaarder maakt voor beschadiging van de donornier. Het AMC voert dit onderzoek uit, in nauwe samenwerking met het UMC St Radboud en het Leids Universitair Medisch Centrum.

Achtergronden
Op de website van de Nierstichting geeft een film inzicht in de achtergronden van beide onderzoeksprojecten en het belang hiervan voor de strijd tegen nierziekten.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen