Mercer introduceert nieuwe vorm van collectief verzekeren

Array

€ 706,80 besparing per werknemer voor zorg
Meer dan 80 procent van de Nederlandse bedrijven heeft niet de juiste zorgverzekering. Dit komt met name omdat zij de verschillende regelingen (zorg, verzuim, re-integratie, arbo, arbeidsongeschiktheid) niet op elkaar afstemmen. Daarom introduceert Mercer samen met VerzuimVitaal en Turien & Co de Collectief Voordelig Gezond Zorgpolis.

De verzekering integreert de verzuimaanpak met de dekking vanuit de zorgverzekering, waardoor er meer grip ontstaat op het verzuim. Veel werkgevers bieden nog steeds dezelfde zorgverzekering en aanvullende pakketten zoals per 1-1-2006 werden aangeboden, terwijl deze veelal aan herziening toe zijn.

De Collectief Voordelig Gezond is een pakket van zorg-, preventie- en interventieoplossingen. Zo sluiten de gedekte interventies aan op de trajecten die worden vergoed vanuit de zorgverzekering. Deze interventies zijn gericht op een snel herstel en preventie van verzuimende medewerkers. De zorgverzekering betaalt bovendien mee aan de inzet van arbeidsgerelateerde zorg.

De gemiddelde stijging van 10 procent op de basisverzekering per 1 januari 2011 betekent voor gezinnen een gemiddelde premiestijging van ?250. Met de Collectief Voordelig Gezond profiteren medewerkers van kortingen op de basisverzekering van 10 procent en aanvullende verzekeringen tot tot 49 procent, dit kan neerkomen op ?706,80 per jaar voor een gezin. Daarbij genieten zij dan ook nog eens een zeer uitgebreide dekking.

Gelegenheidscollectieven in de zorg (Independer, Kruidvat, ANWB, Hyves of ledencollectiviteiten) zullen als het aan het kabinet Rutte ligt, verdwijnen. Wanneer ook het voorgenomen besluit de maximale korting van 10 procent op de basisverzekering los wordt gelaten, zullen collectiviteiten en dus de premies weer op schadelast worden beoordeeld. Dan geldt: hoe gezonder de organisatie, hoe lager de premie.

Rick Wijsman, consultant bij Mercer:’Waar de collectieve zorgverzekering voorheen een arbeidsvoorwaarde was met een leuk financieel extraatje, is dit nu een middel geworden waarmee werknemers en werkgevers samenwerken aan gezondheid, inzetbaarheid en kostenbesparing.’

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen