Student gezocht die chronische zorg in 2020 in kaart brengt

Array

Op 1 juli 2011 vindt het zesde nationale congres over ketenzorg aan chronische patienten plaats. Een van de thema’s is de vraag hoe de bekostiging van deze zorg er in het jaar 2020 uit gaat zien. Ter voorbereiding van het congres zoeken wij een student die bestaande getallen bij elkaar brengt over de chronische zorg in 2020. Hoeveel zieken zijn er dan? Hoeveel verblijven er dan gewoon thuis bij ongewijzigd beleid met steun van de eerstelijn, de thuiszorg, het ziekenhuis en van andere zorgaanbieders? Hoevelen verblijven er dan bij ongewijzigd beleid in 24 uursvoorzieningen van ziekenhuizen, psychiatrische ziekenhuizen, verzorgingshuizen, verpleeghuizen en hospices?

Wat gaan de kosten van zorg aan chronische patienten  worden? Zijn er wel voldoende huisartsen, specialisten, verpleegkundigen, verzorgenden en mantelzorgers om hulp te bieden? Veranderen de kosten en het zorggebruik bij toepassing van zorginnovaties en keten-DBC’s ten opzichte van een ongewijzigd beleid scenario? Deze vragen zou een student moeten beantwoorden gedurende een stage van drie maanden. U wordt begeleid door leidinggevend Julius onderzoeker dr. Henk van Stel. Hij en ikzelf gaan u de beginselen leren van Systeem Dynamisch Modelleren. Want dat is nodig als u een samenhangende schatting wilt maken over de  zorg in 2020 uitgaande van steeds weer andere zorgmodellen. Studeert u geneeskunde, gezondheidswetenschappen of een vergelijkbare studie? Neem dan contact  op met Henk van Stel op [email protected].

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

One thought on "Student gezocht die chronische zorg in 2020 in kaart brengt"

  1. Tinkerbell Patientencoach

    Is het mogelijk ook mede te onderzoeken wat een vroege interventie op behoeften bij chronisch zieken oplevert? Het lijkt erop dat het minder zorgconsumptie, betere therapietrouw en minder no shows oplevert als je patienten aan het begin van hun chronische ziekte op weg helpt in het zorgaanbod. In Duitsland bijvoorbeeld wel onderzoek hiernaar gedaan, maar dat is een andere vorm van begeleiding dan waar de Tinkerbell coach mee werkt. Daar ging het om telefonische begeleiding en de Tinkerbell coach begeleidt on the job in de spreekkamer, en betrekt de persoonlijke levenssfeer van de patient. In februari gaan Windesheim studenten hier onderzoek naar doen. voor meer info: http://www.stichtingtinkerbell.nl

Comments are closed.

Recente artikelen