Dienstverlening NVZ Werkgeverszaken vernieuwd

Array

De dienstverlening van NVZ Werkgeverszaken is vernieuwd. De NVZ gaat zich toeleggen op consultatie en advies over complexe thema’s op het gebied van arbeidsvoorwaardenbeleid en arbeidsrecht.
Met de vernieuwde dienstverlening streeft de NVZ naar een intensiever contact met haar leden. NVZ Werkgeverszaken biedt de leden een online kenniscentrum, consultatie en advies, en mogelijkheden om kennis te delen.

Online kenniscentrum
Alle professionals die betrokken zijn bij de toepassing van de Cao Ziekenhuizen in de instelling hebben, net als in het verleden, op elk gewenst moment toegang tot het Cao Kenniscentrum. Dit is een online kenniscentrum met toelichtingen op de Cao Ziekenhuizen, informatie over arbeidsrecht, actualiteiten en vraagstukken op het gebied van P&O en nuttige links naar andere websites. Het Cao Kenniscentrum is recent aangepast en zal de komende tijd verder worden uitgebreid.

Consultatie en advies

Daarnaast kunnen de leden van een vaste contactgroep, de NVZ Contactgroep Werkgeverszaken, op alle werkdagen terecht bij de beleidsadviseurs Werkgeverszaken voor consultatie en advies over arbeidsvoorwaardenbeleid en complexe thema’s op het gebied van arbeidsrecht, cao-regelingen en aanverwante onderwerpen.
De NVZ Contactgroep Werkgeverszaken bestaat uit het hoofd P&O van de instellingen die bij de NVZ zijn aangesloten en de contactpersonen die hiervoor door het hoofd P&O bij de NVZ zijn aangemeld. Zij zijn binnen de instelling aanspreekpunt voor arbeidsrechtelijke en arbeidsvoorwaardelijke kwesties en fungeren als spil in de advisering en de informatie-uitwisseling tussen NVZ Werkgeverszaken en de instelling. Inmiddels hebben de meeste leden contactpersonen aangemeld.

Kennis delen
Enkele keren per jaar komt het NVZ Platform P&O bijeen om kennis te delen over thema’s op het gebied van P&O. Deze bijeenkomsten hebben een interactief karakter. Deelname staat open voor het hoofd P&O van de instellingen die bij de NVZ zijn aangesloten.
Daarnaast hebben alle contactpersonen toegang tot het NVZ Forum Werkgeverszaken. Dit is een besloten online forum waar de leden met elkaar kunnen discussieren over werkgeverszaken. Het forum wordt actief beheerd door de beleidsadviseurs van de NVZ.
Tevens organiseert de NVZ voor alle contactpersonen jaarlijks het NVZ P&O-Congres, met sprekers en workshops over actuele P&O-thema’s.

Abonnement Cao Kenniscentrum

De dienstverlening van NVZ Werkgeverszaken is exclusief voor de leden van de NVZ. Aan instellingen die geen lid zijn van de NVZ, maar die wel willen beschikken over de informatie die is gepubliceerd in het Cao Kenniscentrum, biedt de NVZ het abonnement Cao Kenniscentrum.

Bron: NVZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen