Samen breed aanbod van onderwijs en onderzoek voor gezondheidszorg en hulpverlening

Array

Windesheim Flevoland neemt met ingang van januari 2011 alle medewerkers en activiteiten over van de Health School Almere. Hiermee kan Windesheim Flevoland een snelle start maken met zijn cluster Zorg en Welzijn. Dankzij de overname kan Windesheim niet alleen onderwijs, maar ook onderzoek en ondernemende activiteiten bieden voor deze beroepssector.

Health School Almere is een aantal jaren geleden in Almere opgericht door de gezamenlijke zorginstellingen in de stad bestaande uit de Zorggroep Almere en het Flevoziekenhuis, de gemeente Almere en de provincie Flevoland. Health School Almere heeft een lectoraat en twee onderzoekers die zich richten op het klantenperspectief in ondersteuning en zorg. Dit is een logische keuze geweest. In Almere is de gezondheidszorg integraal georganiseerd. Inwoners vinden in de wijkgerichte gezondheidscentra voor eerstelijns zorg. Daarnaast mag het Almeerse Flevoziekenhuis, als eerste in Europa, het certificaat Planetree voeren als bewijs van ver doorgevoerde klantgerichte zorg. Health School Almere, en nu dus Windesheim Flevoland, richt zich op het optimaal doorontwikkelen van de klantgestuurde zorg en dienstverlening door middel van onderwijs en onderzoek. Zij geeft hier ook vorm aan in het project KlantCentraal, waarbij diverse zorginstellingen en drie rocâs zijn betrokken.

Windesheim Flevoland zal samen met de overgenomen medewerkers van de Health School kwalitatief hoogwaardig onderwijs ontwikkelen voor de gezondheidszorg. De Zorggroep en het Flevoziekenhuis blijven nauw betrokken. Het onderwijs is bedoeld voor studenten die van mbo, havo, en vwo komen, maar ook voor mensen die al op mbo-niveau werkzaam zijn in zorg en hulpverlening en zich willen bijscholen.

Windesheim Flevoland biedt dit jaar in Almere op het gebied van zorg en welzijn al de hbo-opleidingen Verpleegkunde, Logopedie, Sociaal Pedagogische Hulpverlening of Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Twee van deze opleidingen zijn in Lelystad ook in een duale en deeltijdvariant te volgen: Verpleegkunde en Sociaal Pedagogische Hulpverlening.

In combinatie met onderzoek, minors en nascholing zal Windesheim Flevoland in de komende jaren een steeds completer scholingsaanbod voor de gezondheidszorg en hulpverlening bieden. Meer weten? De open avonden zijn op 20 januari a.s. in Almere (voltijdopleidingen) en op 21 januari a.s. in Lelystad (duale en deeltijdopleidingen). Kijk op www.windesheimflevoland.nl

Bron: Hogeschool Windesheim

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen