Welzorg verzorgt uitleen voor Thuiszorg Het Friese Land

Array

Vanaf 1 januari 2011 is Welzorg Nederland B.V. de leverancier van kortdurende uitleen van hulpmiddelen en verpleegartikelen voor Thuiszorg Het Friese Land. Het gaat om de uitleen die gefinancierd wordt vanuit de AWBZ. Ook de Friese Zorgwinkel valt vanaf deze datum onder de verantwoordelijkheid van Welzorg.

Thuiszorg Het Friese Land deed de kortdurende uitleen van kleine hulpmiddelen als krukken en rollators tot 1 januari 2011 zelf. Grote hulpmiddelen als bedden, tilliften en looprekken werden geleverd door het Hulpmiddelen Centrum. Vanaf nu verzorgt Welzorg Nederland B.V. beide. De zestien medewerkers van uitleen en de Friese Zorgwinkel komen met gelijke rechten in dienst van Welzorg. De uitleenpunten blijven waar ze zijn: in Leeuwarden, Franeker, Grou, Akkrum, Dokkum, Stiens en de Waddeneilanden. De Friese Zorgwinkel in het MCL blijft bestaan, die aan de Kelvinstraat sluit op termijn.

Samenwerken
”Welzorg heeft de expertise in huis om Thuiszorg Het Friese Land en haar clienten te adviseren over hulpmiddelen in de breedste zin. Niet alleen over kortdurende uitleen, maar ook over permanente hulpmiddelen of woningaanpassingen”, aldus Rob Hazelaar, formulemanager Uitleen bij Welzorg.  Naast de samenwerking met Thuiszorg het Friese Land is Welzorg vanaf 1 februari 2011 ook de nieuwe leverancier voor hulpmiddelen die de gemeente Leeuwarden verstrekt vanuit de Wmo. De coördinatie van deze nieuwe activiteiten vindt plaats vanuit een nieuw te openen
vestiging aan Jupiterweg 16 in Leeuwarden.

Kerntaak
Klaas Kuilman, directeur-bestuurder van Thuiszorg Het Friese Land, is blij met de overname. “Wij concentreren ons graag op onze kerntaak: het leveren van zorg”, aldus Klaas Kuilman. “Welzorg is erg goed op het gebied van hulpmiddelen en verpleegartikelen en logistiek zeer ervaren. De samenwerking met Welzorg komt de dienstverlening aan onze clienten alleen maar ten goede.”

Bron: Welzorg Nederland B.V.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen