Salusion, draadloos incontinentie-notificatiesysteem, winnaar Shell LiveWIRE Award 2010

Array

Creatieve technologie vermindert ouderenleed
uit Delft is winnaar van de . De prijs en bijbehorende cheque van 10.000 euro werden woensdagavond uitgereikt door Renée Bergkamp, directeur- generaal Ondernemen & Innovatie van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. De Shell LiveWIRE Award voor de beste technisch innovatieve ondernemer van Nederland werd dit jaar voor de dertiende keer uitgereikt. Naast de juryprijs mochten Gerard Vaandrager en Benno Groosman van Salusion ook de publieksprijs van 2.500 euro in ontvangst nemen.

Salusion ontwikkelt een draadloos -notificatiesysteem met . Deze innovatie maakt de juiste timing van verschoning van incontinentieverbanden mogelijk. De sensorsticker is een technologisch hoogstandje dat veel leed kan besparen bij ouderen. “Dat zowel vakmensen als het publiek voor ons hebben gekozen is natuurlijk een enorme erkenning,” vertelt Benno enthousiast in een reactie op de dubbele winst.

In een reactie feliciteert de minister van Economische Zaken, Maxime Verhagen, de winnaar van de LiveWIRE Award. “Salusion is een mooi voorbeeld van een bedrijf dat ondernemerszin combineert met lef en ambitie. Dit soort ondernemers zijn de vernieuwers van het bedrijfsleven en vormen het fundament onder toekomstige economische groei,” aldus Verhagen. “Ik hoop dat deze prijs ook andere ondernemers inspireert en dat meer innovatieve bedrijven kunnen profiteren van deze vruchtbare samenwerking tussen Shell en Syntens”.

Salusion winnaar Shell LiveWIRE Award 2010 from Syntens on Vimeo.

Jury
De jury van de Shell LiveWIRE Award bestond dit jaar uit Louis Hoeks, chef FD Entrepreneur, Peter Dortwegt, directeur New Energy Docks, Ron van Eijk, Raad van Bestuur bij BDO Accountants & Adviseurs en de winnaar van vorig jaar Peter Brouwer, directeur Holland Container Innovations. Juryvoorzitter Louis Hoeks noemde Salusion de terechte winnaar. “Zij combineren een ogenschijnlijk simpel maar maatschappelijk relevant product met goed ondernemerschap en een solide financiering,” aldus Hoeks.

De overige finalisten waren AM Coatings met een coating die bacterien op effectieve, maar ook duurzame, milieuvriendelijke manier onschadelijk maken, GLNP Life Sciences met hun voedingssupplementen zonder bijwerkingen, voor consumenten en patienten en WeegNet die de weging van vrachtwagens en bijbehorende administratie aan mobiele telefonie en internet koppelt.

Bron: Livewire via Zorgvisie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen