Jeroen Bosch Ziekenhuis organiseert voorleesontbijt

Array

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis wordt in het kader van De Nationale Voorleesdagen een voorleesontbijt op 20 januari georganiseerd. Gita Gallé, Raad van Bestuur, leest de kinderen van de Kinderafdeling van het Jeroen Bosch Ziekenhuis op deze dag voor uit het prentenboek van 2011: ‘Fiet wil rennen’.

De kinderen die in het ziekenhuis liggen, kunnen niet meedoen aan de activiteiten die in het kader van de Nationale Voorleesdagen op diverse basisscholen en kinderdagverblijven worden georganiseerd. Daarom organiseert het ziekenhuis zijn eigen voorleesontbijt. De kinderen worden voorgelezen uit het boek ‘Fiet wil rennen’. Dit boek van Bibi Dumon Tak en Noelle Smit, is tot prentenboek van het jaar 2011 verkozen. Het boek gaat over een eigenwijze struisvogel die gek is op rennen. Hij laat zich door niets tegenhouden, zelfs niet een stevige tegenwind. ‘Fiet wil rennen’ is één van de tien boeken die centraal staan gedurende de voorleesdagen.

Boek en tijdschriften cadeau
Boekhandel Selexyz Adr. Heinen in ’s-Hertogenbosch steunt het initiatief van het ziekenhuis. Alle kinderen krijgen van de boekhandel het boek over Fiet. Als extraatje zorgt Blink uitgevers voor tijdschriften als de Bobo, Okki en Taptoe.

De Nationale Voorleesdagen
De Nationale Voorleesdagen worden georganiseerd om ouders te stimuleren om kinderen voor te lezen. Voorlezen prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan de ontwikkeling van de interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het de kinderen veel plezier. Van 19 tot en met 29 januari vinden De Nationale Voorleesdagen 2011 plaats, met als landelijke aftrap Het Nationale Voorleesontbijt op woensdag 19 januari.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patient, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis betrekt in 2011 een nieuw gebouw en wil dan het meest patientgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire geneeskunde, Endoscopie en Transmurale geneeskunde.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen