Opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg vaker aangeboden

Array

Landstede start nu ook in februari met de opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ) voor volwassenen. In het verleden werd deze opleiding één keer per jaar aangeboden maar wegens grote vraag naar geschoold personeel in de zorg en welzijn heeft Landstede besloten om de opleiding vaker aan te bieden. De opleiding wordt aangeboden op de locatie Fuchsiastraat in Zwolle.

‘Wij merken dat er meer vraag is naar medewerkers in de zorg vanuit de zorginstellingen’, aldus Pieta Mensink, stagecoördinator MMZ. Ze vervolgt: ‘Daarom bieden we vanaf heden deze verkorte opleiding niet alleen aan in september maar ook in februari. Zo kan iedereen instromen wanneer hij of zij wil. Een verkorte opleiding betekent dat er mogelijkheid tot studiefinanciering is en dat het een intensiever traject is als bij de reguliere opleiding. ‘

Opleiding voor volwassenen
De opleiding valt onder het Landschap Gezond & Wel en wordt aangeboden op niveau 3 en niveau 4 voor iedereen vanaf 21 jaar. Volwassenen worden in minimaal twee jaar opgeleid om clienten te begeleiden en ondersteunen bij het wonen, werken en leven. Daarnaast werken ze met veel verschillende doelgroepen. Bijvoorbeeld ouderen en mensen met een lichamelijke en/of psychische beperking. Het welzijn van de client en het volwaardig functioneren als burger in de maatschappij zijn steeds uitgangspunt.

Volwassenen volgen twee middagen in de week onderwijs en daarnaast werken ze achttien uur per week in de praktijk (stage). Landstede legt de nadruk op persoonlijke benadering en aandacht voor het individu. In Harderwijk wordt de opleiding ook aangeboden in deeltijd maar deze start alleen in september.

Iedereen die nog niet uitgeleerd is en informatie wenst over bijvoorbeeld de benodigde vooropleiding kan bellen met het gratis informatienummer 0800-0245666 of www.landstede.nl/volwassenen bezoeken. Ook is het mogelijk om langs te komen tijdens Landstede Open op vrijdag 21 januari van 15.00 uur tot en met 21.00 uur en zaterdag 22 januari van 10.00 uur tot en met 14.00 uur aan de Fuchsiastraat in Zwolle.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen